Spitalul Republican „Carol Davila” la Giurgiu ?

  • Politic
  • 28 Noiembrie 2016
  • Nici un comentariu
  • 162
  • 2 minute de citit

badalauÎn Programul de guvernare pe care PSD îl propune românilor, Sănătăţii îi este rezervat un capitol foarte vast în baza unui studiu al necesităţilor aproape exhaustiv. În domeniul investiţiilor din acest domeniu, PSD propune ca în următorii 4 ani să se construiască opt spitale regionale cu câte 1000 de paturi şi un spital republican („Carol Davila”) cu 2500 de paturi.

Referitor la acest subiect, senatorul Niculae Bădălău, preşedintele PSD Giurgiu, a declarat în ultima conferinţă de presă că există posibilitatea ca Spitalul Republican „Carol Davila” să fie construit la Giurgiu. Liderul PSD spune că această speranţă se bazează pe faptul că pentru construirea acestei mari unităţi spitaliceşti este necesară o suprafaţă de teren de cel puţin 18 hectare de care Bucureştiul nu dispune în acest moment.

Spusele senatorului giurgiuvean ar putea avea acoperire în condiţiile în care, în mandatul Guvernului Tăriceanu, autorităţile giurgiuvene au transferat în administrarea Ministerului Sănătăţii un teren pe care urma să fie realizat un spital regional, proiect îngropat de Guvernarea Băsescu-Boc.

În ceea ce priveşte posibilitatea deciziei politice de apune în practică acest program, liderul PSD Giurgiu s-a arătat încrezător în faptul că viitorul Guvern va fi dat de PSD şi ALDE. Referindu-se la rezultatele pe care PSD le estimează că le va obţine la Giurgiu, Niculae Bădălău a precizat că se așteaptă ca la alegerile din 11 decembrie scorul să fie de peste 60 la sută.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .