ALDE acuză municipalitatea că nu a investit în Zona Liberă

20160811_100210După ce marţi consilierii judeţeni au aprobat în unanimitate un proiect de hotărâre privind revenirea Zonei Libere Giurgiu în administrarea Consiliului Judeţean, la opt ani după ce aceasta fusese încredinţată spre administrare municipalităţii, pe rând partidele politice au ţinut să se poziţioneze pro sau împotriva acestei decizii. Legat de acest subiect, copreşedintele ALDE Giurgiu, Toma Petcu, an precizat în cadrul unei conferinţe de presă că, în principiu, decizia i se pare una corectă. Toma Petcu spune că decizia consilierilor judeţeni ALDE de a vota proiectul de hotărâre a avut la bază cel puţin două argumente. În primul rând faptul că municipalitatea în opt ani de zile nu a făcut nici o infuizie de capital prin care să se dezvolte infrastructura Zonei, iar în al doilea rând faptul că la Consiliul Judeţean există un buget alocat dezvoltării mult mai mare decât şi-ar permite municipalitatea la acest capitol.

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă liderul liberla-democrat a ţinut să demonteze şi o serie de afirmaţii ale primarului Nicolae Barbu conform cărora procedura de transfer a administrării Zonei Libere de la Municipiu la Judeţ, ar fi una extrem de greoaie, care ar pune în pericol pentru cel puţin pentru un an orice iniţiativă de dezvoltare a Zonei.

„Am observat că domnul primar Barbu a făcut referire la patrimoniu. Nu ştiu exact ce înţelege dumnealui prin patrimoniul societăţii, dar eu, care am lucrat la două societăţi importante, cu patrimoniu, vă spun că terenul este în proprietatea statului, deci impozitul pe acest teren va fi încasat în continuare de către Primărie, ca şi impozitul pe clădiri şi pe salarii, pentru că aşa prevede legea – ca încasarea să se înregistreze pe raza UAT-ului unde îşi desfăşoară activitatea societatea respectivă. Toate aceste active au fost folosite timp de 8 ani pentru a crea profit Consiliului local, dar mai ales Zonei Libere. Conisiliul Local ar trebui sau poate că deja a făcut-o, să înregistreze această participaţiune la profit, de 302 mii lei în 2014 şi de 344 mii lei în 2015. Este singura sumă pe care Primăria, eventual, ar pierde-o. Alte pierderi nu ar avea. Dar să nu uităm că timp de 4 ani, domnia sa nu a creat nicio facilitate în această Zonă, cu excepţia construirii unui drum de acces pentru o firmă de gaz lichefiat. Nu avem infrastructură acolo, nu avem utilităţi” a declarat Petcu.

Legat de de unele afirmaţii cu caracter politic ale primarului Barbu prin care acesta-şi acuză colegii din PSD aflaţi la conducerea Consiliului Judeţean că-şi doresc să preia Zona Liberă în beneficiul unei clientele politice, Toma spune că  „Am asistat la o conferinţă de presă a domnului primar Nicolae Barbu, care a părut, din punctul meu de vedere, mai mult un autodenunţ. Mă bucur că, până la urmă, a recunoscut că l-a numit pe domnul Noruţ Stănişteanu în funcţia de director tehnic al Zonei Libere, pentru că l-a ajutat  în alegerile din 5 mai şi a trebuit să-l recompenseze într-un fel… Că, într-adevăr, domnul primar nu-şi mai poate numi oamenii care îi convin, este altă discuţie.” 

Mai mult, Toma Petcu îl acuză pe primarul Barbu că se foloseşte de unele argumente şi idei care nu i-au aprţinut niciodată. „Domnul Barbu vorbeşte acum de Parc Industrial, lucru pe care nu l-a făcut în trecut. Este mai degrabă o idee pe care a preluat-o de la noi, car am avut prins în programul economic cu care ne-am prezentat în campania electorală în care vorbeam de un Parc Industrial sau o Zonă Logistică pe raza Zonei Libere.”, a mai spus Petcu.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .