„Ziua Porţilor Deschise” la Consiliul Judeţean

copii-mari-cjPeste 120 de elevi giurgiuveni, însoţiţi de cadre didactice, au fost oaspeţii Consiliului Judeţean Giurgiu cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei, prilej cu care C.J. Giurgiu a declarat această zi ca una a „Porţilor Deschise”. Tinerii liceeni au avut prilejul să se întâlnească în sala de Consiliu cu întreg staff-ul conducerii instituţiei care le-a explicat modul cum funcţionează instituţia, cum este organizată, care sunt domeniile principale care intră în atribuţiile acesteia şi priorităţile punctuale ale acesteia. Mai mult, organizatorii au făcut cadou tinerilor vizitatori mape informaţionale, agende, pixuri, bloc notes-uri şi i-au invitat pe aceştia să transforme întâlnirea într-una interactivă, astfel ca la final pe agenda Consiliului Judeţean şi implicit a consilierilor, să se regăsească şi cele mai bune propuneri venite venite din partea elevilor.

mina-porti-1Acţiunea din această zi (miercuri, 5 octombrie) a venit la iniţiativa preşedintelui C.J. Giurgiu, Marian Mina, care declara înaintea evenimentului că „Participarea Consiliului Judeţean, pentru prima dată, la Ziua Mondială a Educaţiei, îşi propune să transmită un mesaj foarte clar tuturor elevilor, profesorilor şi părinţilor, acela al ideii de deschidere şi de transparenţă, al dorinţei noastre de a colabora şi de a fi parteneri în acest ambiţios demers în care suntem implicaţi zi de zi şi care îşi propune dezvoltarea continuă a judeţului, în multiple planuri, în beneficiul nostru comun, al tuturor giurgiuvenilor, indiferent de generaţia căreia îi aparţinem, persoane aflate la vârsta maturităţii sau copii care se pregătesc să ne urmeze paşii.”

Dincolo de transparenţa instituţională, trebuie să remarcăm (am făcut-o şi am salutat-o la vremea respectivă) deschiderea preşedintelui Mina când este vorba de copii şi tineri. Una dintre primele propuneri (materializată) pe care Marian Mina a făcut-o Consiliului, la puţin timp după ce fusese ales în funcţie, a fost premierea (cu sume chiar decente) a elevilor cu rezultate deosebite la examenele de capacitate şi bacalaureat.

copii-cjCum invitaţia a fost publică, printre cei care i-au dat curs s-au aflat şi copii preşcolari, care cu dezinvoltura vârstei au cerut să vorbească şi ei la microfon, ba, chiar şi să voteze aşa cum au văzut la televizor. Cerinţă care le-a fost îndeplinită pe loc, mai ales că organizatorii aveau pregătite şi câteva cutii cu bomboane.

Poate de aici să vină şi speranţa!

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .