20160923_110157Există în lumea politică o sintagmă extrem de des folosită când vine vorba de numărul de jurnalişti prezenţi la o conferinţă de presă: „Sunteţi prezenţi foarte mulţi, ca de obicei când simţiţi miros de sânge!” Ce nu spun politicienii este faptul că jurnaliştii au acest „simţ” pe surse de informaţii din partide şi că-şi culeg informaţiile de la politicienii foarte bine informaţi şi foarte credibili. La Giurgiu, un foarte bun analist, care, în general, nu a dat greş niciodată, este liderul ALDE, Toma Petcu. Dovadă stă şi ultimul eveniment notabil din politica românească, soldat cu demisia din toate funcţiile politice ale copreşedintelui PNL, Vasile Blaga, acuzat de fapte de corupţie.

Copreşedintele ALDE Giurgiu, Toma Petcu, a reuşit să intuiască mersul lucrurilor în PNL, înaintea liderilor locali ai acesti partid. În timp ce preşedintele PNL Giurgiu, Gheorge Ştefan susţinea că foştii membri PDL îşi vor numi un alt copreşedinte care să o secondeze pe Alina Gorghiu, liderul ALDE Giurgiu, a dat „pronosticul” corect, cu 36 de ore înainte de eveniment.

Acesta a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că Se pare că polițele și lucrurile care trebuiau reglate în PNL de foarte mult timp se reglează din mers.  Probabil că această formațiune va rămâne cu un singur președinte : doamna Alina Gorghiu”.

Cât priveşte aspectul scenei politice post Blaga, post algeri, şi după intervenţia publică a preşedintelui Iohannis, care i-a cerut premierului Cioloş să i-a o poziţie, dacă se poate politică, privind viitorul său, Toma Petcu a declarat la sfârşitul conferinţei de presă că „Este foarte posibil să asistăm la alte jocuri de culise în acestă perioadă și, mai ales, imediat după alegeri. Până la urmă, fiecare dintre noi trebuie să înțeleagă că atunci când mergem să ne exprimăm votul, decizia noastră trebuie luată și analizată pe termen lung. Sper ca toți viitorii parlamentari, nu numai cei din Giurgiu, ci din înteaga țară, să rămână consecvenți și într-o echipă unită. Sper ca Giurgiu să ofere cele mai bune soluții în Parlament și, dincolo de disputele politice, de fiecare dată când avem un obiectiv comun ce vizează județul și orașul, să muncim împreună pentru a-l dezvolta. Sunt convins că dacă PNL va fi la guvernare, sub orice formă ar dori domnul Iohannis, din Giurgiu nu vom avea nici măcar un singur director de companie care să ne reprezinte și să contribuie la dezvoltarea județului și a orașului”

Ioan Mănăilă