Transparenţă giurgiuveană: Jandarmeria – pe înțelesul tuturor

Jandarmii giurgiuveni au fost prezenți astăzi, 27 martie, alături de elevii școlii gimnaziale din Mihăilești și Liceului Tehnologic „Tiu Dumitrescu”. Instituțiile de învățământ organizează săptămâna acesta activități în cadrul programului “Școala Altfel”, iar Jandarmeria a răspuns „prezent” invitației de a le arăta elevilor cu ce se ocupă jandarmii.

Aceştia le-au prezentat gama de misiuni pe care le desfășoară în spațiul public și au adus în prim plan aspecte legate de delincvența juvenilă.

Au fost purtate discuții pe linia prevenirii absenteismului școlar, iar elevilor le-au fost prezentate clipuri video cu intervenții ale jandarmilor.

Un moment aşteptat de elevi a fost acela în care au putut testa materialele de protecţie pe care le folosesc jandarmii în misiunile specifice.

De asemenea, liceenii au aflat informații utile despre școlile militare de subofițeri, arătându-se interesați de o carieră în domeniul militar.

Activitatea de astăzi se înscrie în cadrul manifestarilor dedicate sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române – 03 aprilie.

Programul manifestărilor dedicate Zilei Jandarmeriei Române

Cu prilejul sărbătoririi a 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Județean Giurgiu organizează o serie de activităţi dedicate celor care vor să cunoască îndeaproape activitatea instituţiei.       Săptămâna aceasta, manifestările sunt planificate, astfel:

26.03.2018. ora 09.00 punct de informare la şcoala generală din Milcovăţu;

27.03.2018, ora 09.00 punct de informare la Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu” din Mihăileşti;

28.03.2018, ora 11.00 punct de informare la şcoala generală din Ghimpaţi;

28.03.2018, ora 11.00 la sediul inspectoratului, simpozion dedicat ofiţerilor în rezervă – Jandarmeria îşi onorează camarazii de armă”;

30.03.2018, ora 11.00, la sediul inspectoratului – Ziua Porţilor Deschise pentru copii; 

01.04.2018, ora 11.00, în parcul “Mihai Viteazul”, punct de informare “Jandarmeria         peînţelesul tuturor”.

Vă invităm să fiţi alături de noi la aceste evenimente, mulţumindu-vă totodată pentru buna colaborare, transparenţa şi promptitudinea cu care informaţi cetăţenii cu privire la activitatea jandarmilor giurgiuveni.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul 

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .