De la „dictatura” lui Iliescu la „cultul personalităţii” lui Marin Anton în PNL Giurgiu

  • Politic
  • 23 Martie 2018
  • Nici un comentariu
  • 121
  • 3 minute de citit

Cu mulţi ani în urmă, liberalii giuriuveni „lau dat jos pe Iliescu Lucian”. Motivul oficial era „atitudinea dicatorială şi pierderea alegerilor locale”. Motivul real era că o serie de indivizi (crescuţi şi promovaţi de acelaşi Lucian Iliescu) au considerat că Iliescu nu le mai este util după ce a pierdut alegerile locale. Nu le mai era util pentru că nişte „pupile”, nu mai aveau acces  legal, ilegal, semi-legal la banul public. Unde Iliescu era dumnezeul lor cât era primar.

 

S-au reorientat către Vasile Mustăţea, devenit preşedinte de Consiliu Judeţean. Cum Mustăţea s-a dovedit forte parcimonios, a devenit indezirabil, în timp record.

Au mai trecut pe acolo Dumitru Beianu şi Gheorghe Ştefan. Oameni care nu mureau de foame, dar nici nu puteau să susţină „pe persoană fizică” o filială de partid, cum erau obişnuiţi „atârnătorii”.

Aşa s-a ajuns la soluţia Marin Anton. Om care în urmă ce ceva ani apărea în Top Forbes România privind oamenii bogaţi ai ţării.

De curând am aflat că Marin Anton a fost trimis în judecată pentru o presupusă şpagă de 5 milioane de euro. Surse neoficiale spun că DNA va mai da publicităţii, aproape pe repede înainte, două  rechizitorii de trimitere în judecată a deputatului Marin Anton. Unul dintre ele fiind legate de Piaţa Centrală din Giurgiu.

Pentru liberalii giurgiuveni, nimic nu contează. Marin Anton a ajuns să fie etnitate în sine.

Altfel nu se explică cum în comunicatul de presă dat ieri de PNL Giurgiu apare sintagma „Biroul Politic Judetean si presedintele Partidului National Liberal filiala Giurgiu , domnul Marin Anton…”

De unde dihotomia asta? Adică Biroul Politic Judeţean înseamnă ceva şi Marin Anton altceva? Corect ar fi fost ca tot textul Comunicatului să fi fost semnat şi asumat de Marin Anton.

Aşa cum arată comunicatul PNL te duce la o singură concluzie. Biroul Politic Judeţean al PNL Giurgiu spune că de fapt Marin Anton este de acord…

Te doare mintea. Pentru că, sincer, avem nevoie  şi de opoziţie în judeţul Giurgiu.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .