Teatrul din Giurgiu pe scenele festivalurilor europene

La invitaţia Festivalului de teatru în aer liber „NOVI TVRĐAVA TEATAR” din Serbia, Teatrul „Tudor Vianu” pleacă să prezinte pe 7 iulie, pe scena Vilei Stankovici de lângă Novi Sad, spectacolul «Parada» de Alecsandr Galin în regia lui Cosmin Creţu. Din distribuţie fac parte Vlad Bânzoiu, Raluca Botez, Cosmin Creţu, Şerban Chiţu, Oana Maria Dragne şi Laura Voicu.

Directorul artistic şi Selecţionerul festivalului din Serbia, prieten de marcă al teatrului din Giurgiu, doamna Vida Ognjenovic, spune că punctul de plecare pentru compunerea repertoriului festivalului în care şi teatrul nostru este invitat l-a constituit valoarea bună a performanței și ecoul ei în contextul mai larg, social artistic. Potrivit doamnei Ognjenovic, expresia de scenă contemporană este multilaterală atât în sensul teatral, cât și în implicarea socială, deci dintre spectacolele propuse, domnia sa le alege pe acelea care răspund în mod voluntar și grav provocărilor contemporane.

Colaborarea cu teatrul sârbesc a început anul trecut sub excelente auspicii, când Festivalul Internaţional al Teatrelor Dunărene FITeD 2017 din Giurgiu a invitat coproducţia sârbo-ungaro-muntenegreană „Jami District”, recent distinsă cu premii în Serbia.

Anul acesta colaborarea continuă şi se confirmă cu succes: între 29 octombrie şi 4 noiembrie are loc ediţia 2018 a festivalului FITeD în care, printre invitaţii teatrului ăi regăsim şi pe actorii din Pozorište Mladih din Novi Sad care vor prezenta publicului din Giurgiu piesa „Evgheni Oneghin” de Alexander Pușkin.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .