Sute de persoane evacuate din cauza unei bombe din al Doilea Război Mondial

  • Eveniment
  • 13 Februarie 2017
  • Nici un comentariu
  • 119
  • 2 minute de citit

În urma descoperirii unei bombe de aviaţie în această dimineață, pe șantierul unde se construiește Portul Trimodal, echipele de interventie pregătesc asanarea, în condiții de siguranță. Persoana care a descoperit proiectilul a alertat utoritățile prin numărul unic de urgență 112, la fața locului deplasându-se rapid o echipă de pirotehniști de la ISU Giurgiu. Prima măsură care a fost luată de către personalul specializat a fost evacuarea muncitorilor și a personalului de pe șantier.
Inspectoratul de Urgență ”Vlașca” a solicitat ulterior sprijinul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani care va prelua coordonarea întregii acțiuni.

Imediat după prânz autorităţile au hotărât să lărgească zona de siguranţă astfel că numărul de persoane evacuate a trecut de câteva sute.

În operațiune este angrenat și Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu care a realizat un perimetru de siguranță. Proiectilul ce a fost descoperit în urma unor lucrări efectuate pe șantier are aproximativ 250 de kg și se estimează a fi din al Doilea Război Mondial.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .