CJ Giurgiu distribuie prin DGASPC vouchere pentru persoanele cu dizabilităţi

  • Social
  • 1 Noiembrie 2019
  • Nici un comentariu
  • 133
  • 2 minute de citit

Una dintre priorităţile Consiliului Judeţean Giurgiu a fost în ultimii trei ani protecţia persoanelor defavorizate. Fie că a fost vorba de copii aflaţi în casele de tip familial, de bătrâni aflaţi în cămine sociale sau construcţia de centre de zi destinate persoanelor în risc de excluziune socială, conducerea CJ Giurgiu a cooperat strâns cu ministerele de resort pentru asigurarea fondurilor. Întreaga protecţie socială din judeţ este asigurată de DGASPC Giurgiu, instituţie aflată în  directa subordine a Consiliului Judeţean.

Nu au fost uitate nici persoanele cu dizabilităţi. Pentru acestea şi în mod special pentru persoanele aflate în această situaţie şi aflate în căutarea unui loc de muncă, conducerea CJ s-a asigurat că vor primi la timp vouchere cu care să-şi poată achiziţiona tehnologie asistivă. Valoarea maximă a unui voucher este de  23.000 lei.

Este vorba despre dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanțate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Prin acordarea voucherelor se urmăreşte creşterea oportunităţilor de integrare a persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii dar și a calității vieții acestora, prin facilitarea achiziţiei de tehnologie asistivă.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .