Sorbona ajunge la Giurgiu via Ogrezeni

Timp de o lună elevii de la Şcoala gimnazială Ogrezeni au avut ocazia să se împrietenească în cadrul orelor de Limba franceză cu un vorbitor nativ de franceză  în persoana lui Melanie Gardie, masterandă la celebra universitate Sorbona. Tânăra profesoară efectuează timp de o lună şi jumătate un stagiu de studiu, stagiu obligatoriu să fie făcut în afara ţării. Melanie Gardie a ajuns să aleagă România şi, implicit comuna Ogrezeni, la sfatul unei profesoare de la Sorbona, prietenă cu directorul şcolii din Ogrezeni, profesor Cristina Niţă.

Trebuie spus că şi Critina Niţă, profesor de franceză şi-a luat un masterat la Sorbona şi după cum ne-a declarat a păstrat legătura cu câţiva profesori de la celebra universitate, o profesoară dintre acestea sfătuind-o pe Melanie Gardie să aleagă România şi Ogrezeniul.

Tânăra franţuzoaică a asistat timp de o lună la cursurile de franceză ale colegei sale din România şi a acceptat, la sfârşitul săptămânii trecute, să participe şi la un atelier de lucru la care au participat profesorii de franceză din nordul judeţului. De altfel, la invitaţia inspectorului de specialitate din cadrul ISJ Giurgiu, şi profesorii de franceză din zona de sud a judeţului vor participa în data de 23 martie la un atelier de lucru ce va avea loc la Giurgiu, la şcola Mircea cel Bătrân, unde va fi prezentă Melanie Gardie.

Să măi amintim că acţiunea de la Ogrezeni s-a bucurat şi de sprijinul primarului localităţii, Jean Jipa. Acesta s-a arătat extrem de fericit că elevii din localitate, de care este foarte apropiat, au avut şansa să beneficieze de eveniment. Mai mult, primarul Jipa ne-a declarat foarte fericit şi mândru că directorul şcolii, Cristina Niţă, a câştigat a câştigat, în urmă cu un an, concursul pe post cu media 10.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .