Schisma PSD-ALDE, mult zgomot pentru nimic!

  • Politic
  • 12 Mai 2018
  • Nici un comentariu
  • 164
  • 5 minute de citit

Mai multe publicaţii locale, dar şi din ţară, s-au grăbit să prezică iminenta ruptură dintre PSD şi ALDE, după ce senatorul Niculae Bădălău, PSD, a declarat că i se pare din ce în ce mai grea guvernarea locală şi cea naţională alături de ALDE. Un foc de paie, mult zgomot pentru nimic, mai ales după conferinţa de presă de vineri a ALDE Giurgiu, în urma căreia a fost emis şi următorul comunicat de pesă. Dovadă şi figurile nu zâmbitoare, ci extrem de amuzate ale liderilor ALDE Giurgiu, afişate la şedinţa foto care a precedat conferinţa de presă.

COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele ALDE Giurgiu, deputat Toma Petcu: „Aștept ca împreună cu domnul Bădălău sau cu reprezentanții conducerii PSD Giurgiu să avem o discuție pe tema Bălții Ogrezeni”

Relația dintre PSD și ALDE la nivelul județului Giurgiu a fost una foarte bună, corectă și bazată pe principiul colaborării și al parteneriatului. Legat de afirmațiile domnului Bădălău cu privire la proiectul din Senat, țin să precizez că niciodată nu am avut o discuție cu dumnealui despre acesta. Eu sunt inginer constructor, am făcut construcții hidrotehnice și pot spune că mă pricep destul de bine în acest domeniu și aș fi putut avea o părere. Nu m-a consultat pe acest subiect.

Am înțeles că nemulțumirea dumnealui a fost legată de faptul că senatorii de la ALDE n-au fost în sală. Din informațiile pe care mi le-au dat colegii mei am înțeles că nu lunea aceasta în care s-a votat, ci cu o săptămână în urmă, domnul Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor, nu a susținut în plen acest proiect și a spus că nu este bun, nu este oportun pentru ministerul pe care-l conduce și pentru Apele Române. De asemenea, există un aviz negativ pe care Comisia de administraţie publică şi organizarea teritoriului, condusă de domnul senator Florin Cârciumaru, președintele PSD Gorj, l-a dat,  în care se arătau și unele aspecte de neconstituționalitate. Și probabil că, având în vedere poziția ministrului și acest aviz, colegii mei senatori au decis, însă neavând vreo discuție nici cu mine, nici cu domnul Bădălău, să nu participe, ca nu cumva de aici să se nască alte complicații, în primul rând pentru minister, dar și referitor la punctul de vedere al comisiei.

Pe de altă parte, declarația domnului Bădălău că ALDE Giurgiu se umple de PDL-iști este foarte gravă. Dumnealui cunoaște foarte bine organizația Giurgiu. Cunoaște că organizația Giurgiu a fost construită nu de PDL-iști, nici de băsiști. Domnul Bădălău cunoaște foarte bine organizația și știe că nu avem astfel de oameni în organizație, ci oameni cu o probitate și o pregătire profesională foarte bună.

Legat de domnul Dan Pasat, vreau să spun că dumnealui nu a fost și nu este membru ALDE. Îl știu de peste 10 ani de zile. Am avut și am o relație de familie personală, dar asta nu înseamnă că un om care la un moment dat a fost condamnat – pe drept sau pe nedrept (nu discut decizia instanței) – nu poate să mai aibă prieteni, cunoștințe și oameni cu care a rămas în relații foarte bune. Și de aici au apărut tot felul de speculații atunci când eu am construit organizația Ogrezeni, iar domnul Pasat a participat la acea ședință, dar fără să se înscrie, ci ca simplu cetățean. De aici și până la faptul că ar fi membru ALDE este distanță foarte mare și nu se pune problema.

Restul aspectelor eu sunt convins că putem să le rezolvăm pe plan local prin dialog și prin argumentație. Repet: eu, până în acest moment, cu domnul președinte de la organizația județeană PSD Giurgiu Marian Mina am o relație foarte bună. De asemenea, am o relație bună chiar și cu domnul Bădălău, în calitatea sa de senator PSD de Giurgiu. Această poziție a lui mă surprinde, în condițiile în care nu am discutat în prealabil despre acest proiect, ca să poată să fie nemulțumit în vreun fel.

Aștept ca domnul Bădălău sau conducerea PSD Giurgiu, domnul Marian Mina, să avem o discuție pe această temă. Tot timpul am avut o colaborare bună și corectă și nu am creat probleme în coaliție.

Deputat Toma Petcu,

președinte ALDE Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .