În PSD Giurgiu nu există o poziţie comună privind Balta Hobaia

  • Politic
  • 12 Mai 2018
  • Nici un comentariu
  • 182
  • 4 minute de citit

Proiectul de lege, privind trecerea Bălţii Hobaia în administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu, proiect gândit de senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău şi promovat de colegul său Tit Brăiloiu (responsabil pe probleme de turism) a trecut de Senat cu majoritatea lejeră, chiar dacă senatorii ALDE nu au participat la vot, rămâne încă o incertitudine. Pentru că în acest caz, forumul decizional este Camera Deputaţilor. Asta pentru că proiectul a stârnit un scandal mediatic, presa afiliată Opoziţiei acuzând precedentul Belina, dar şi pentru că acesta împarte în două tabere membri coaliţiei de guvernare. Mai mult, să nu uităm că priectul a trecut de Senat în pofida avizelor nefavorabile emise de Guvern şi comisia de specialitate a acestuia.

Bomboana de pe coliva proiectului (nu se poate vorbi de cireaşa de pe tort) ar putea să o pună chiar deputaţii coaliţiei de guvernare rândul căreia am putea găsi chiar deputaţi giurgiuveni.

Deputatul ALDE Giurgiu, Toma Petcu s-a pronunţat vineri în cadrul unei conferinţe de presă. În esenţă, Toma Petcu s-a arătat dispus la o întâlnirea cu senatorul Bădălău, din partea căruia aşteaptă mai multe amănunte, pentru că, susţine Toma, i s-a părut cam subţire capitolul de documentaţie tehnică.

Surpriza neplăcută este că nici în interiorul PSD Giurgiu nu există un punct de vedere comun privind sprijinirea proiectului.

Într-o convorbire telefonică cu deputatul Răzvan Cuc acesta ne-a declarat că aşteaptă ca proiectul să ajungă în dezbatere la Cameră. Acolo, în funcţie de argumentele aduse va lua o decizie. Dar, în principiu, susţine Cuc, este dispus să să voteze proiectul de lege dacă acesta va fi în favoarea locuitorilor din judeţul Giurgiu.

Cele mai puţine speranţe par să vină din partea deputatului Andrei Alexandru. Într-o primă discuţie acesta ne-a spus că va ţine cont de avizele date de Guvern şi de Comisia de specialitate, ceea ce ne ducea cu gândul la un vot negativ, dacă luăm precedentul din Senat. Ulterior acesta a revenit cu mai multe amănunte, precizând că ar dori să vadă toate punctele de vedere, inclusiv pe cel al Apelor Române, precum şi avizele de constituţionalitate şi de legalitate. Asta pentru că, spune domnia sa, consideră problema deosebit de complexă şi sensibilă, în special când vine vorba de protecţia împotriva viiturilor care ar putea produce inundaţii.

Într-un final decizia ar putea fi una eminamente politică, în măsura în măsura în care subiectul se va discuta la vârful coaliţiei de Guvernare, mai exact între Dragnea şi Tăriceanu.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .