Răzvan Cuc se răzbună pe giurgiuveni sau şi-a pierdut busola?

  • Politic
  • 7 Iunie 2019
  • Nici un comentariu
  • 154
  • 4 minute de citit

Intrat în Parlamentul României pe listele PSD Giurgiu, promovat cu sprijinul PSD Giurgiu pe scaunul de ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, un politician foarte tânăr, a vrut să ardă etapele. Lumea politică giurgiuveană spune că ministrul Cuc a vrut să preia în forţă şi conducerea PSD Giurgiu. Lucru care nu rămâne nesancţionat în nici un partid. Nu a fost nevoie însă de partid. Fostul premier Mihai Tudose l-a considerat incompetent şi, după două trei avertismente, chiar publice, l-a dat afară din guvern.

Răzvan Cuc este totuşi un suprevieţuitor. S-a lipit (!!!) de Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, un apropriat al lui Liviu Dragnea. Lipici mare omul de la Neamţ la fostul dictator din PSD, dacă a reuşit să-i ceară şi să i se aprobe miniştrii şi alte funcţii ministeriale. Poveste lungă. Dragnea la reevaluat şi la pus din nou în scaun pe Cuc la solicitarea lui Arsene.

Ne aşteptam să-l vedem pe domnul ministru Cuc să revină asupra unor proiecte dragi, cum ar fi podul de la Grădiştea (vezi PRO TV din 7.06.219), pe care la primul mandat l-a dat ca sigur rezolvat (tehnic şi birocractic) într-o conferinţă de presă la Giurgiu. De când a revenit în funcţie, Răzvan Cuc este mai degrabă vedetă TV. Rupe în faţa camerelor de vederi contracte de realizare a unor drumuri, autostrăzi pe motiv că sunt întârzieri. Poate are dreptate. Dar asta nu se face la TV, se face în instanţele de judecată. Altfel cine este bun de plată? Mai există şi întrebarea „Cu ăştia, întârziaţii, mai pierdeam doi ani. Dacă o luăm de la capăt mai durează 7-9 ani?”

În harbabura în care se află acum PSD nu pare un subiect. Ne-a atras tenţia o postare pe Facebook a preşedintelui Consiliului Judeţen Giurgiu, Marian Mina, din seara de 07.06.2019, pe care o redăm integral.

„Astăzi, am fost invitat la emisiunea Drumurile noastre, de la B1TV, singura emisiune din România in care se discuta despre infrastructură, moderată de către Stefan Etves. Pentru ca am avut curajul sa vorbesc deschis despre starea dezastruoasă a drumurilor, despre lipsa autostrăzilor și despre incompetența ministrului Cuc, imediat după emisiune, directorul Regionalei de Drumuri Bucuresti a fost sunat de către Narcis Neaga sa își dea demisia luni. Așa înțeleg acești incompetenți sa își rezolve problemele grave din CNAIR. Mai spun încă o data răspicat: Demisia! Acești gropari ai drumurilor din România trebuie sa plece urgent din funcțiile deținute.”

Înţeleg că omul care ar trebui să plece este giurgiuvean. De ce ar trebui să plece? Cu nu i-au plăcut lui Cuc declaraţiile lui Mina de la Giurgiu?

Domnul ministru Cuc, cât o mai fi ministru, după plecarea „în concediu” a lui Dragnea, ar trebui să înţeleagă că oamenii nu sunt hârtii pe care le rupi ostentativ.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .