Primăria Giurgiu asociat strategic în proiectul DANUrB

Primăria Municipiului Giurgiu, în asociere cu Asociaţia pentru Tranziţie Urbană şi Univeristatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” organizează în acest sfârşit de săptămână, mai exact pe 26 şi 27 iunie Festivalul „Zilele Dunării în Giurgiu”.

Festivalul este dedicat promovării oraşului şi al Dunării cu scopul de a aduce comunitatea împreună pentru a celebra viaţa oraşului, locurile şi poveştile locale şi identifica oportunităţi viitoare de dezvoltare.

Rezidenţii din Giurgiu sunt invitaţi să descopere oraşul printr-o nouă perspectivă. Activităţi creative de eplorare urbană, ateliere pe tematici culturale şi plimbări prin oraş sunt doar câteva dintre activităţile deschise în weekend-ul 26-27 iunie.

Festivalul va cuprinde în cele două zile o serie de activităţi interactive în jurul laboratorului mobil de urbanism participativ, camioneta URBOTECA, parcată în două locaţii cheie din oraş. Vor fi hărţi interactive ale oraşului, jocuri şi materiale de discuţie pe tema Dunării şi a patrimoniului local, trasee culturale prin oraş, expoziţie cu eseuri despre Giurgiu şi spaţiu de colaborare pentru idei şi soluţii pentru oraş.

Activităţile se vor desfăşura sâmbătă în Str. Mircea cel Bătrân vis a vis de Biserica „Buna Vestire”, iar duminică în Şoseaua Portului nr. 1, lângă parcarea Căpităniei

 Portului.

Participarea la evenimente este gratuită.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .