Astăzi, timp de o oră, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Serviciului Rutier, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu au desfășurat o acțiune preventivă în municipiul Giurgiu, la Grădinița cu Program Prelungit Top Kinder Space.

Acțiunea a avut drept scop prezentarea principalelor reguli de circulație pe înțelesul preșcolarilor, precum și prevenirea delincventei juvenile și a criminalității.

De asemenea, au avut loc discuții privind importanța comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație, în vederea prevenirii producerii evenimentelor rutiere în care să fie implicați preșcolari. Copiii au fost învățați să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să aleagă locurile special amenajate, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga. Polițiștii prezenți la activitatea au stat la dispoziția copiilor, oferindu-le acestora recomandări referitoare la comportamentul pe care trebuie să-l adopte atunci când sunt participanți la trafic, în calitate de pietoni sau bicicliști, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere. Totodată, li s-a explicat celor mici semnificația indicatoarelor rutiere și a culorilor semaforului.