PNL îşi doreşte un Parlament mai curat şi mai eficient

  • Politic
  • 20 Noiembrie 2016
  • Nici un comentariu
  • 127
  • 3 minute de citit

voicu-2-640x400Prezent la Giurgiu, unde a participat şi la o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PNL la nivel naţional, Mihai Voicu, a declarat că liberalii îşi doresc un parlament mai curat, mai transparent şi mult mai harnic.

În acest context Mihai Voicu a admis că percepţia proastă pe care o are Parlamentul în rândul populaţiei este în cea mai mare parte întemeiată, mai ales atunci când vine vorba de corupţie şi că PNL a înţeles foarte bine acest mesaj.

„PNL este singurul partid important care a înţeles acest mesaj şi care la aceste alegeri are pe liste candidaţi oneşti. Pe listele noastre nu sunt persoane urmărite penal sau trimise în judecată. Din păcate nu toate partidele au înţeles că este nevoie să se reformeze. Dacă ne uităm la PSD şi ALDE parcă au un concurs în a-şi desemna candidaţii de pe listele afişate pe uşile Tribunalelor” a declarat liderul PNL.

În ceea ce priveşte eficienţa viitorului Parlament, Voicu spune că PNL şi-ar dori adoptarea unui model practicat şi în alte ţări, unde parlamentarii lucrează o săptămână în comisii, o săptămână în plen şi o săptămână în teritoriu. Mai mult, susţine acesta, indemnizaţia parlamentarilor ar trebui să fie legată direct de prezenţă, care ar trebui să se facă de două ori pe zi, iar două treimi din indemnizaţie să fie strict condiţionată de această prezenţă.

Şi în ceea ce priveşte transparenţa, PNL susţine transformări radicale. În viziunea liberalilor singurul vot secretar trebui să fie cel legat de învestirea Guvernului şi cel legat de moţiunile din cenzură, astfel încât cetăţenii să ştie exeact cum au votat în orice problemă reprezentanţii lor. Iar votul să fie oblogatoriu unul electronic. Nu în ultimul rând, mai spune Voicu şi dezbaterile din comisii ar trebui să fie transparente (transmise prin internet), execepţie făcând doar dezbaterile ce ţin de apărarea şi siguranţa naţională.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .