Guvernul Cioloş mai eficient decât susţin liderii PSD şi ALDE

  • Politic
  • 20 Noiembrie 2016
  • Nici un comentariu
  • 149
  • 3 minute de citit

Sintagma pusă în circulaţie de liderii PSD şi ALDE conform căreia Guvernul Cioloş ar fi „Guvernul zero”, a fost catalogată de candidaţii PNL Giurgiu la alegerile Parlamentare ca fiind una mincinoasă.

20161021_100319Legat de acest lucru, Gheorghe Ştefan, preşedintele PNL Giurgiu şi candidat de pe poziţia numărul unu la Camera Deputaţilor a ţinut să atragă atenţia asupra absorbţei fondurilor europene. Acesta a declarat că actualul Guvern a preluat de la Guvernul Ponta o absorbţie a fondurilor europene la cota de 58 la sută, iar după mai puţin de un an rata de absorbţie depăşise 82 la sută, ceea ce înseamnă zeci de miliarde de dolari. Tot în acest context, Gheorghe Ştefan a vorbit şi de subvenţiile pentru agricultură. Acesta a amintit că Guvernul Cioloş nu numai că a recuperat şi a plătit toate restanţele către agricultori, dar a reuşit ca la această dată să plătească şi în avans subvenţiile pentru fermieri. Potrivit liderului PNL, la această dată din 13.000 de fermieri giurgiuveni înregistraţi la APIA, deja şi-au primit plata subvenţiilor în avans un număr de 11.400 de feremieri.

vlaicuÎn cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Dan Vlaicu, candidatul pe poziţia numărul unu al PNL Giurgiu pentru Senat, a amintit şi de faptul că Executivul Cioloş s-a remarcat şi printr-o corectitudine deosebită în ceea ce priveşte corectitudinea alocării banilor publici pentru asistenţă socială. În acest sens, Vlaicu a făcut trimitere la recenta Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind privind eliminarea fraudei în procesul de acordare de ajutoare sociale, care în opinia Ministerului muncii sunt fraudate anual cu circa 20 la sută. Candidatul liberal mai spune că liberalii nu-şi doresc reducerea fondurilor pentru ajutoare sociale ci o creştere a mărimii acestora pentru cei care au cu adevărat nevoie de ele, aşa cum PNL îşi doreşte şi o creşetere a valorii alocaţiei de stat pentru copii.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .