prefectTimid, extrem de timid în relaţia cu presa locală, poate pentru că era şi prima conferinţă de presă pe care el a convocat-o, prefectul judeţului Giurgiu, Zorinel Niculcea, a discutat joi cu jurnaliştii despre stadiul alegerilor locale. Aparent, singurul mesaj, absolut de ne luat în seamă, a fost cel că „Ne aflăm în grafic, nu sunt probleme deosebite!”

Interesant a devenit prefectul când a abordat subiectul „rezidenţilor” înregistraţi în aceste ultime luni în judeţ. Ceva spre 3000-4000 de oameni care, în mod suspect îşi cer vizele de flotant doar (în opinia nostră, nu a vorbitorului) în prag de alegeri electorale, indiferent de natura acestora.

Onest, prefectul a declarat că În ultima perioadă este un fenomen neobişnuit în ceea ce priveşte rezidenţele şi domiciliile cetăţenilor, mai ales la nivel de comune, în mediul rural. La nivelul judeţului Giurgiu, reşedinţe pe ultimul an calendaristic ar fi aproximativ patru mii, dar ceea ce este ciudat este că din aceste patru mii, opt sute sunt pe ultimele şapte luni de zile pe anul trecut şi diferenţa de 3.200 sunt pe cele cinci luni ale acestui an, deci deodată este de patru ori mai mult, deja ceva nu este în regulă. Nu mă pot pronunţa că aceste reşedinţe făcute în ultimul timp ar fi făcute în mod ilegal”. 

A dat şi cifre, aşa cum, în urmă cu două săptămâni, o făcea şi preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Mustăţea (vezi http://obiectivgiurgiu.ro/turismul-electoral-inlocuit-cu-votantii-rezidenti/).

Noutatea, trecută uşor cu vederea de presa locală, a fost mesajul că mulţi din aşa-zişii rezidenţi ar putea fi subiecţi de dosare penale şi mult după ziua alegerilor (cu o trimitere subtilă spre Liviu Dragnea). De altfel, prefectul Niculcea a şi spus că în urma unor prime verificări făcute de MAI a situaţiei rezidenţilor au apărut câteva dosare de urmărire penală, dar, atenţie verificările se fac şi după 5 iunie!

Ioan Mănăilă

P.S. Dacă lumea nu ştie, Liviu Dragnea este un alintat al Justiţiei, în condiţiile când vre-o câteva zeci de oameni, care i-au executat ordinele, execută acum pedepse privative de libertate.