Parteneriat între Poliţia de Frontieră şi Protecţia Copilului Giurgiu

  • Social
  • 24 August 2018
  • Nici un comentariu
  • 278
  • 3 minute de citit

80 copii şi tineri aflaţi în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu au ocazia să afle lucruri interesante despre specificul activităţii Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Prin colaborarea dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, începând cu data de 24 august 2018 şi până la data începerii şcolii, mai multe grupuri de copii şi tineri  vor merge pe Podul Prieteniei şi vor primi informaţii despre modul în care se realizează controlul şi supravegherea frontierei de stat precum şi  despre procedurile specifice controlulului la frontieră.

Primul grup de copii a fost prezent astăzi, 24 august 2018, în mijlocul cadrelor din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse. Cei 20 de copii, având vârste cuprinse între 10-17 ani, au  primit informaţii legate de activitatea specifică Poliţiei de Frontieră, au pus întrebări iar informaţiile pe care le-au aflat le-au suscitat interesul. Au aflat de asemenea informaţii interesante despre Podul Prieteniei, pod construit între Giurgiu şi oraşul bulgăresc Ruse; au  admirat demonstraţia câinilor de serviciu şi modul în care aceştia  sprijină activitatea politiştilor de frontieră.

La sfârşitul activităţii, copiii au primit câte un dar dulce din partea  reprezentanţilor I.T.P.F. Giurgiu, cu sprijinul I.P.A., regiunea 2, Giurgiu.    Şeful I.T.P.F. Giurgiu, comisar șef de poliție Nicu-Florian Răboj a declarat: „Pentru noi, poliţiştii de frontieră, copiii sunt cel mai important lucru de pe lume, ei reprezentând viitorul nostru. Dorim ca, şi  cu ajutorul nostru,  ei să-şi menţină vie curiozitatea, să îşi formeze o gândire raţională, astfel încât  să-şi găsească drumul cel mai potrivit în viaţă.”

„Nu este prima colaborare din acest an pe care o avem cu Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu. Acum, pentru că este perioada vacanţei, ne-am dorit ca astfel de acţiuni să vină în sprijinul copiilor şi tinerilor beneficiari de măsură de protecţie specială, avându-se în vedere diversificarea activităţilor educative desfăşurate în scopul  pregătirii pentru viaţa independentă şi integrării lor sociale. Colaborarea cu această instituţie este foarte bună, a răspuns cu promptitudine şi amabilitate solicitării noastre; doresc să mulţumesc pentru implicarea în organizarea acestor acţiuni”,  a declarat Dan Sima, director general al  D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

Denisa Cristescu- consilier Mass-media

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .