Organizaţia Comber revine la Giurgiu

  • Social
  • 25 Februarie 2022
  • Nici un comentariu
  • 197
  • 4 minute de citit

Reprezentanții Organizației Comber din Irlanda, Fiona Dowling și Carol Devlin precum și ai Fundației Motivation România, Cristian Ispas și Corina Cociorvă i-au vizitat în data de 24 februarie 2022 pe beneficiarii de servicii sociale din patru centre de pregătire pentru viața independentă din municipiul Giurgiu, structuri rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

Date în folosință în perioada 2007-2009, șase structuri de tip rezidențial (două case și patru apartamente) din Giurgiu au fost inițial locuințe protejate, în prezent fiind centre de pregătire pentru viață independentă. În prezent, beneficiază de servicii sociale în structurile rezidențiale respective 43 de persoane adulte cu dizabilități, având vârste cuprinse între 20 și 64 de ani.

Odată cu darea în folosință a acestor structuri rezidențiale, de-a lungul anilor, organizația Comber s-a implicat în sprijinirea acestora prin donații de obiecte de  mobilier și cazarmanent, organizarea de tabere și excursii pentru persoanele adulte cu dizabilități din aceste structuri, participarea voluntarilor irlandezi la diverse activități  desfășurate pentru beneficiarii de servicii sociale din aceste locuințe iar in ultimii ani, prin sponsorizarea cu echipamente sportive și plata transportului acestora la competițiile sportive naționale organizate pentru persoane cu dizabilități. Vizita din data de 24 februarie 2022  a adus bucurie atât pentru gazde cât și pentru oaspeți, pentru că s-au revăzut după câțiva ani, reîntâlnirea  prilejuind  frumoase aduceri aminte.

„Darea în folosință a acestor structuri a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Organizația Comber din Irlanda, domnul John Mullighan, cetățean irlandez, precum și Fundația Motivation România. Au fost încheiate contracte de comodat cu D.G.A.S.P.C. Giurgiu pentru imobilele respective iar în ultimii ani acestea au intrat în proprietatea D.G.A.S.P.C. prin acte de donație. Clădirea în care funcționează Centrul de pregătire pentru viață independentă Casa Comber aparține Organizației Motivation România, iar  vizita din data de 24 februarie 2022 a prilejuit stabilirea  ultimelor detalii legate de încheierea actelor de donație ale acestei clădiri către D.G.A.S.P.C. Giurgiu. Mulțumim pentru sprijinul acordat D.G.A.S.P.C. precum și beneficiarilor de servicii sociale din aceste structuri și sperăm că nu se va încheia aici colaborarea cu aceste organizații și că vom mai desfășura și în viitor proiecte comune, cu rezultate la fel de bune pentru îmbunătățirea vieții beneficiarilor de servicii sociale”, a declarat Sorina Neacșu, director general  al D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

Denisa Cristescu,consilier D.G.A.S.P.C. Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .