Venit din negura transhumanţei politice,  PDL, PPDD, PNL, consilierul judeţean Florian Velicu, actualmente PNL, este extrem de vocal. De cele mai multe ori extrem de dezlânat şi incooerent, discursul său este unul de „Gică contra”, pentru că dă bine  la mai marii săi politici, indiferent care ar fi aceştia. (reţineţi problema cu „mai marii săi politici”).

Gălăgiosul domn (o să mă străduiesc să-i spun în continuare domn) Velicu este exponentul perfect pentru ceea ce înseamnă analfabetism politic funcţional, dar perfect proftabil, şmecheresc, când vine vorba de interesul propriu. Domnul nu este tâmpit, dar nici nu cred că sclipeşte de inteligenţă. Este vocal, până atinge frecvenţa de rezonanţă cu vreun şef sau şefuleţ şi atunci îşi cere drepturile. Aşa se face că, politic, a fost uns şef la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) “Sănatate asigurată prin apă curată” (ADI). E lung şi complicat să explicăm ce înseamnă  o structură ADI, dar, în multe cazuri, instituţia pare a fi un gen de „căpuşă”. Dacă ştiu eu bine, acest ADI ar trebui să fie finanţat prin cotizaţia membrilor.  Cotizaţia nu este foarte mare pentru o primărie, dar este resimţită ca  una reziduală. Aşa că nimeni nu s-a grăbit să o achite. De cel puţin două ori, Consiliul Judeţean Giurgiu a făcut alocări pentru ţinerea în viaţă a acestui ADI. ADI, care conform informaţiilor, pe care le avem această dată, nu a emis nici măcar un document de lucru în ultimii doi ani. Poate mai puţin fluturaşii de plată pentru vreo 3000 de lei pe lună pentru domnul Velicu.

Trebuie ţinut în viaţă, pentru că este bun la nevoie! Cum cine? Domnul Velicu!

De ce?, bănuim noi că pe post de „unealtă”! Nu sunt dovezi materiale în acest sens, dar, cum spun „legiuitori”, există suspiciuni rezonabile.

Cum s-ar explica altfel că pe la începutul verii,  (când preşedintele CJ, Marian Mina şi primarul Nicolae Barbu, încă erau într-un conflict de opinii privind acţionariatul „Apa Service Giurgiu”) onorabilul domn Velicu a dat buzna peste angajaţi Apa Sevice  căutând să-i determine să-şi „demită directorul”, aflat în concediu. I s-a dat cu flit! Dar cu temeri, pentru că domnul Velicu era clar că nu vine de capul lui. PNL, zero barat, nu putea să-l trimită. Primarii, membri ADI, vreo 90 la sută sunt PSD. „Ghici ciupercă” cine la timis în desantul din vară.

Marin Anton o şti? Poate nu ştie nici Mina. Şi atunci ar fi mai grav!

Cam aşa se vede un colţ de portret de politician local, pentru că privind mai departe am putea vedea un tablou cu o imagine hâdă, care să ne amintească de Goya.

Ioan Mănăilă

 

P.S 1. Acest portret (neterminat) de mic şmecheraş politic nu era de creionat. Aproape că nu merita efortul. Dar este „caz-şcoală” de jucat „la două capete”. Treaba lor, cu mizeria lor politică. Am făcut efortul pentru că, spre finalul şedinţei CJ de miercuri, domnul Florian Velicu „înţeleptul, jucătorul, educatul…” a ţinut să ceară, să reproşeze, noroc că nu era cazul să şi urineze pe „fiţuicile electronice” care nu-l înţeleg pe el şi demersul său cetăţenesc.

Nu pot să-i desenez domnului Velicu, dar pe Cartea de Muncă a mea,  de mai bine de 27 de ani scrie că sunt jurnalist şi nu angajat „la fiţuiţi elecrtonice!”

P.S. 2  Domnule Velicu, aţi putea să cereţi scuze jurnaliştilor giurgiuveni, înainte să vă gândiţi la un proces.