Adevăr vs politcă: Primarul Barbu pune sub semnul întrebării politica guvernamentală

Primarul Nicolae Barbu a recunoscut (a acuzat!!?) că „revoluţia fiscală” asumată de PSD ar putea fi un virus greu de tratat de administraţia publică locală. Primarul Barbu spune că „linia de tratament” a Guvernului stă doar în promisiuni până la această dată. Mai mult, edilul şef susţine că este extrem de greu, spre imposibil, să previzioneze bugetul pentru anul următor.

În esenţă, Barbu spune că pentru a păstra salariile actuale ale angajaţilor din aparatul administraţiei publice va trebuii să aloce, să mărească, fondul de salarizare cu peste 20 la sută. În cifre absolute, asta însemnă vreo 40 de miliarde lei vechi.

Bomboana pe colivă vine cu adevărat în bugetul local după ce Guvernul a hotărât ca impozitul pe salarizare să  scadă de la 16 la 10 la sută. Bugetul  municipal pierde  sau va fi mai sărac cu vreo 80 de miliarde lei  vechi. Aritmetic povestea asta costă 120 miliarde lei vechi.

Cel mai grav  lucru este că municipalitatea are deja în derulare investiţii pe care trebuie să le  susţină financiar, urmând ca abia la final acestea să fie decontate  de Uniunea Europeană.

Dacă noi întrerupem acum aceste lucrări, nu vom primi decontarea.

Onest, primarul Barbu  a declarat că nu ştie, încă, cum va ieşi din această situaţie.

Ca cetăţean nu mi-aş dori  ca  municipalitatea să rezolve problema cu noi credite bancare.

Una peste alta, este de salutat sinceritatea primarului Barbu versus declaraţii politice privind bunăstarea şi revoluţia fiscală.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .