Nou centru de asistenţă socială pentru persoanele vârstnice cu dizabilităţi

  • Social
  • 23 Octombrie 2017
  • Nici un comentariu
  • 164
  • 2 minute de citit

Consilierii judeţeni giurgiuveni au aprobat luni, 23 octombrie, în şedinţă extraordinară, două proiecte de hotărâre referitoare la înfiinţarea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Valea Bujorului.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu a cerut Consiliului Judeţean aprobarea regulamentului de organizare, funcţionare, organigramei şi statului de funcţii ai instituţiei, în acest sens. Potrivit documentaţiei din proiectul de hotărâre, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Valea Bujorului a fost înfiinţat încă din în iunie 2017 iar noul proiect de hotărâre este necesar în vederea licenţierii noii structuri.

Scopul serviciului social Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Valea Bujorului este de a acorda servicii sociale adulţilor cu dizabilităţi psihice, gradul grav, cu sau fără însoţitor, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, pe o perioadă determinată.

Centrul va asigura accesul la servicii pentru fiecare beneficiar, conform unui plan individual de intervenţie. Acesta va fi întocmit pe baza fişei de evaluare- reevaluare şi stabileşte activităţile de sprijin care i se asigură beneficiaruşui pe perioada rezidenţei, precum şi personalul implicat.

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Valea Bujorului asigură beneficiarilor suportul necesar pentru realizarea activităţilor de bază ale vieţii zilnice. Ei primesc ajutor şi îngrijire adecvată pentru a-şi continua viaţa în demnitate şi respect.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .