apa-iarnaAvând în vedere temperaturile scăzute, “APA SERVICE” SA recomandă utilizatorilor să ia măsurile necesare protejarii branșamentelor și a căminelor de apometru împotriva înghețului. Astfel:

– asigurati-vă că rama și capacul sunt bine fixate iar capacul este închis ermetic

– izolați termic instalațiile de apă și armăturile din cămin (robineți, coturi)

– protejați contorul împotriva înghețului asigurând însă in permanență accesul reprezentanților “APA SERVICE” SA pentru citirea indexului, verificare sau control

– izolați termic pompele aflate în curte sau opriți alimentarea cu apă a acestora (în cazul în care nu este necesară folosirea lor), golind complet instalațiile de apă

– protejați instalațiile interioare și izolați țevile aflate în exteriorul clădirilor, opriți robineții exteriori (pentru udat grădinile).

Totodată ținem să menționăm că atât comform Legii 224/2015 cât și a Regulamentului de funcționare a serviciului de alimentare cu apă si canalizare, utilizatorii au obligația să asigure integritatea sistemului de măsurare. În caz contrar, costurile de înlocuire a contorilor, a geamurilor apometrelor sau, după caz, costurile oricăror avarii survenite, sunt suportate exclusiv de către clienti.

SC „APA SERVICE” SA Giurgiu