Mâine are loc semimaratonul internaţional Free Spirit Run

  • EvenimentSport
  • 15 Septembrie 2017
  • Nici un comentariu
  • 96
  • 3 minute de citit

Oficialitățile din Giurgiu şi Ruse s-au întâlnit, joi 14 septembrie, într-o conferință de presă ce a avut ca subiect desfășurarea în bune condiții a cross-ului transfrontalier Free Spirit Run, ediția 2017. La întâlnire au participat primarul Nicolae Barbu,  viceprimarul orașului Ruse, Ivan Grigorov, și cei doi președinți ai cluburilor sportive organizatoare, Adonis Puiu – Dunărea Giurgiu , respectiv Evgheni Ignatov- Dunav Ruse.

”Competiția Free Spirit Run este un lucru benefic pentru cele două comunități riverane Dunării, Giurgiu și Ruse. Acest eveniment demonstrează încă o dată faptul că orașele noastre colaborează foarte bine. La nivel internaţional, mai sunt organizate astfel de acțiuni, însă nu transfrontaliere și mai ales între două țări care nu aparțin spațiului Shengen. Este foarte greu să organizezi o astfel de acțiune, mai ales în condițiile actuale, când punctele de trecere ale frontierelor sunt tranzitate de imigranți, existând posibilitatea ca printre concurenți, să fie și persoane care să treacă vama ilegal. ” a adăugat primarul Nicolae Barbu.

Startul va fi dat la Ruse la ora 11.00 și premierea la Giurgiu, în fața Teatrului, acolo unde vă așteptam să îi aplaudăm pe alergători. Din acest motiv, traficul pe Podul Prieteniei va fi oprit sâmbătă, 16 septembrie, între 11.00 și 12.00 și parțial sâmbătă, în oraş.

”Avem o deosebită plăcere să participăm la acest semi-maraton, mai ales că startul va fi dat din Ruse.  Ne dorim ca să anul acesta, evenimentul să se bucure de un mare succes, ca și cel de anul trecut, și să predăm ștafeta pentru cea de-a treia ediție, orașului Giurgiu, pentru a da startul. Urăm succes tuturor concurenților, iar cei mai buni să câștige,” a subliniat viceprimarul districtului Ruse, Ivan Grigorov.

Până în joi s-au înscris 234 de participanți, vineri 15 septembrie fiind ultima zi de înscriere. Fondul de premiere este de 6.000 de euro, obținut în urma sponsorizărilor, premiile fiind acordate pe categorii de vârste.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .