Lumini şi umbre în PNL Giurgiu

  • Politic
  • 11 April 2017
  • Nici un comentariu
  • 236
  • 4 minute de citit

De mai bine de trei ani în PNL Giurgiu nu este linişte. Diverse personaje şi personalităţi s-au considerat în toată această perioada îndreptăţite să conducă partidul cu orice preţ. Iar preţul a fost decimarea partidului şi aducerea acestuia la o cotă electorală de-adreptul jenantă, prin comparaţie cu ce a fost cândva PNL Giurgiu. Nici şefii interimari numiţi de la Bucureşti nu au ostoit furia distructivă din interiorul filialei liberale. De ochii lumi securea războiului fratricid a fost îngropată în perioadele de alegeri, pentru ca apoi să fie dezgropată şi cu mai multă furie.

Nu alfel stau lucrurile nici în această perioadă când urmează a avea loc alegeri interne atât la municipiu cât şi la judeţ.

Taberele sunt cunoscute deja. Marin Anton, care candidează la judeţ îl are coechipier la municipiu pe Marian Măroiu, Gheorghe Ştefan, candidat tot la judeţ este secondat de Cosmin Marciu, iar Dumitru Beianu o are alături pe Dana Andreea Danciu, o mai veche militantă PNL şi care s-a implicat extrem de activ în viaţa partidului în ultimul an şi jumătate.

Dar să luăm pe rând echipele.

Marin Anton a trecut aprope pe la toate partidele, iar în PNL a avut mai degrabă un rol destructiv. În celaşi timp şi Marian Măroiu este legat de mai multe scandaluri, finalizate cu plecări din partid, fiind acuzat că ar trece uşor de la argumente la violenţă verbală şi chiar fizică.

Gheorghe Ştefan a avut şansa să fie timp de aproape un an de zile unic preşedinte interimar al partidului, dar nu a reuşit să facă pace în interior. Mai mult a lăsat impresia că nu-l deranjează războaiele dintre vechi liberali, pentru a putea promova oameni din echipa cu care a venit din PDL. În ceea ce-l priveşte pe partenerul său, Cosmin Marciu, un politician şters, care a fost promovat şef la municipiu tocmai în speranţa că neavând ambiţii s-ar putea să aducă ceva linişte în interior. Dar se pare că la putere te dedulceşti repede.

În fine cea de-a treia echipă prezintă ceva mai mult echilibru. Beianu mai are încă rezerve de credibilitate din perioada în care a condus Consiliul Judeţean, iar Dana Andreea Danciu ar putea fi acel sânge proaspăt, acea schimbare de generaţie de care are atâta nevoie PNL Giurgiu. Ar putea fi acel liant între activiştii vechi şi cei mai tineri, mai ales că a anunţat că nu va candida la viitoarele alegeri la Primărie sau la Judeţ.

În plus s-a dovedit singurul candidat care joacă cu cărţile pe masă. Dovadă că la sfârşitul săptămânii trecute a convocat o întrunire electorală internă unde şi-a prezentat şi Proiectul Politic cu care vine să solicite votul liberalilor. Şi prezenţa a fost una considerabilă atât ca număr cât şi ca forţă ţinând cont de prezenţa a numeroşi consilieri locali şi judeţeni.

Dar să avem răbdare, căci urmează zile fierbinţi în PNL Giurgiu unde deja se vorbeşte de încercarea unei tabere de a frauda alegerile. Dacă lucrurile continuă tot aşa s-ar putea ca alegerile să fie invalidate de instanţele judecătoreşti. Asupra subiectului vom mai reveni.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .