După alegerile parlamentare din 11 decembrie, în urma cărora Cristian Marciu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu a devenit senator din partea PSD Giurgiu, acesta şi-a prezentat demisia din Consiliul Judeţean şi, conform legislaţiei în vigoare, luni s-a procedat la alegerea unui nou vicepreşedinte.

corozelConsilierii judeţeni au votat, în unanimitate, în şedinţa Consiliului judeţean de luni, 9 ianuarie, noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Acesta este Lucian Corozel, propus de către grupul PSD Giurgiu.

Noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean este născut în anul 1980 în Bârlad, este căsătorit şi locuieşte în oraşul Mihăileşti. Lucian Corozel a absolvit în anul 2005 cursurile Facultăţii de Management financiar contabil, din cadrul Universităţii „Spiru Haret”.

În plan politic, tânărul vicepreşedinte al Consiliului este un nume nou, dar are în spate o puternică susţinere a primarilor din nordul judeţului conduşi (informal) de Mihai Dobre, primarul oraşului Mihăileşti.

marciu-despartireMomentul „schimbării de gardă” nu a fost unul lipsit de emoţii pentru funcţionarii din Consiliu, pentru consilierii judeţeni şi pentru jurnaliştii „bătrâni”, pentru toţi cei care de mai bine de 12 ani au lucrat direct s-au indirect cu Cristian Marciu. Ca de obicei, domnia sa a fost extrem de rezervat şi politicos, rezumându-se, ca semn de respect pentru foştii colegi şi colaboratori, la o prezenţă discretă în sală, deşi se simţea în toată atitudinea sa o emoţie evidentă.

Ioan Mănăilă