Astra va juca, în etapa a IX -a a Campionatului Ligii 1 la fotbal cu Gaz Metan Mediaș, una din fruntașele clasamentului. Astra (locul 2) și Gaz Metan (locul 4) au fiecare cîte 14 puncte, iar formația giurgiuveană va avea un meci extrem de dificil.

Având în vedere că nevoia de puncte a ambelor formații este mare, ne așteptăm ca meciul să fie unul îndârjit, un meci de luptă. Iar factorul determinant în obținerea victoriei ar putea fi ambiția și dăruirea cu care vor lupta în teren jucătorii celor două echipe. Sperăm ca la acest capitol jucătorii giurgiuveni să fie peste cei din Mediaș.

Meciul se va juca luni de la ora 21,00 pe stadionul „Marin Astasovici” din Giurgiu, teren care are gazonul destul de deteriorat, fapt care i-ar putea dezavantaja pe jucătorii ambelor echipe.

Astra vs Gaz Metan în Liga 1: 18 jocuri – 6 victorii Astra – 8 remize – 4 victorii Gaz Metan;

Palmares cu Astra gazdă:  9 jocuri – 5 victorii Astra – o remiză – 3 victorii Gaz Metan.

Prima partidă a avut loc pe 28 octombrie 2000, Gaz Metan – Astra 0-0 (antrenori Ion Marin, respectiv Jean Gavrilă). În total, șapte meciuri s-au terminat fără gol marcat, dintre care doar unul pe terenul astralilor (22 mai 2010, la Ploieşti).

Prima victorie din contul gazdelor din această rundă s-a înregistrat pe 16 mai 2001, Astra – Gaz metan 3-1 (Mihalache dublă, Ciurar autogol / Drăgulin).

Întâiul succes bifat de gruparea din Mediaş s-a consemnat pe 8 august 2010, Astra – Gaz Metan 0-2 (Eric dublă).

Debutul Astrei pe arena din Giurgiu a avut loc pe 23 septembrie 2012, chiar împotriva grupării ardelene, 4-0 pentru gazde (Distefano, Budescu, Tembo, Seto). Aceasta a fost şi cea mai mare diferenţă înregistrată între cele două în Liga 1.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: Astra – 24 ani şi 9 luni; Gaz Metan – 26 ani şi 2 luni.