La Giurgiu a început plantarea primei păduri comunitare din România

  • Administraţie
  • 14 Noiembrie 2021
  • Nici un comentariu
  • 134
  • 3 minute de citit

Prima acțiune de plantare din cadrul proiectului ”Pădurea comunitară Cama”, de altfel şi prima din România,  a avut loc în cursul zilei de ieri 13.11.2021.

Asociația ”MaiMultVerde”, cu sprijinul mai multor sponsori și al Primăriei municipiului Giurgiu a dat startul campaniei de plantare a primei păduri urbane din România, la Giurgiu, pe malul Canalului Cama.

Mai multe grupuri de voluntari, cărora li s-au alăturat edilul Adrian Anghelescu, administratorul public Ionel Muscalu și viceprimarul Marian Damian au plantat, sâmbătă, 13 octombrie 2021, aproximativ 5000 de puieți din 55 de specii de arbori și arbuști, pe o suprafață de un hectar.

Proiectul este un concept unic în țară, care poate deveni un exemplu de bune practici în înființarea de păduri comunitare în directă relație cu administrațiile locale și comunitățile pe care le deservesc.

Pădurea Comunitară Cama va fi înființată pe malul Canalului cu același nume și presupune plantarea a 85.000 de puieți de arbori și arbuști pe o suprafață de 10 hectare.

Locuitorii din Giurgiu sunt invitați să se implice în dezvoltarea, întreținerea și gestionarea pădurii. Pentru a exista, pădurea are nevoie de comunitate prin implicare la udarea puieților în perioade de secetă, tăiatul plantelor spontane ce concurează la nivel de nutrienți și apă cu buna dezvoltare a rădăcinilor, definirea unor poteci de explorare a biodiversității, protecția cuiburilor create de păsările sălbatice.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .