Judeţul Giurgiu. Situaţia epidemiologică la data de 15.12.2021

  • Administraţie
  • 15 Decembrie 2021
  • Nici un comentariu
  • 244
  • 7 minute de citit

CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI GIURGIU

BULETIN DE PRESĂ 15.12.2021

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 15.12.2021:

Cazuri confirmate pozitiv – 19.874 (dintre care 6 în ultimele 24 de ore); cazuri vindecate și externate – 16.722; în carantină la domiciliu – 690 de persoane; în carantină instituționalizată – 0 persoane; în izolare instituționalizată (spitalizate) – 33 de persoane; în izolare la domiciliu – 78 de persoane.

Până în prezent, au fost testate 46.120 de persoane, dintre care 116 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 39 au fost teste RT-PCR, iar 77 teste antigen/rapide. Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

Menționăm că la data de 01, 03, 06 şi 20 noiembrie a.c., în plus faţă de decesele raportate atunci, au fost înregistrate 5 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 35, 60 (două persoane de această vârstă), 84, respectiv 86 de ani, care prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Unul dintre decese s-a produs la Spitalul de Pneumoftiziologie Izvoru din judeţul Giurgiu, iar celelalte patru la domiciliul pacienţilor. La data de 11 decembrie a.c., în plus faţă de decesele raportate atunci, a fost înregistrat 1 deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 47 de ani, care prezenta comorbidităţi şi nu era vaccinată împotriva virusului SARS-CoV-2. Decesul s-a produs la o unitate spitalicească din municipiul Bucureşti. În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 430.

În cursul zilei de ieri, 14 decembrie a.c., 111 polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu au desfășurat 55 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 14.12.2021, fiind angrenat în acest sens un număr de 18 jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 1242/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6 apeluri “112” în domeniul gestionării COVID-19.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună putem reuși să depășim această perioadă critică din punct de vedere sanitar.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file. Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

*Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .