Fără disponiblizări în prag de iarnă la DGASPC Giurgiu

  • Administraţie
  • 15 Decembrie 2021
  • Nici un comentariu
  • 112
  • 4 minute de citit

Consiliul Judeţean Giurgiu a emis astăzi un comunicat de presă în care se precizează că la DGASPC Giurgiu nu se vor face restructurări până în primăvara viitoare. Interesantă este şi precizarea privind-o pe fosta directoare a instituţiei pe care uni salariaţi o regretă acum, fără să ştie că restructurarea a 238 de posturi, mai mult decât preconizează conducerea CJ Giurgiu, era chiar şi opţiunea sa.

CJ GIURGIU. COMUNICAT DE PRESĂ

Consiliul Județean Giurgiu va aproba, în ședința de astâzi, 15.12.2021, alocarea sumelor de bani necesare plății drepturilor salariale aferente lunii noiembrie pentru angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, grație ajutorului guvernamental.

Din păcate, a fost reeșalonată pe două luni plata contribuțiilor pentru asigurările de sănătate, pentru a nu întârzia plățile salariale lunare, dar rămânem cu o datorie de 5 milioane de lei, care va afecta bugetul anului viitor.

Menționăm că posibilitatea eșalonării contribuțiilor exista și în anii trecuți, dar fosta conducere nu și-a asumat niciun risc, întârziind de două ori plata salariilor cu mai multe luni.     Este evident ca nu pot fi acoperite cheltuielile de funcționare la aceste valori imense, cărora li se adauga cele aproape 8 milioane lei de plătit, în anii următori, reprezentând salarii restante câștigate in instanța de angajați ai instituției.

A existat o organigrama depusă în luna iunie, care a fost retrasă. Dată fiind situația în care se află DGASPC Giurgiu, chiar și fostul director, Sorina Neacșu, a lucrat la o organigrama care propunea o diminuare cu 238 de posturi, multe dintre acestea fiind persone cu vechime în instituţie, dar neagreate de fosta conducere.
În prezent, am redus numărul celor care vor părăsi Directia la mai puțin de 100.     Testarea tuturor angajaților care ocupă posturi din categoria celor afectate de restructurare va propune o procedură clară, care va ține cont de vechimea în instituție, experiența profesională, activitate (plusuri și minusuri) și situația familială.

Nicio disponibilizare nu va fi semnată înainte de luna martie, contrar minciunilor avansate în presă fără nicio minimă verificare.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .