Judeţul Giurgiu. Evaluarea Națională clasa a VIII-a – sinteza rezultatelor după soluționarea contestațiilor

Inspectoratul Școlar al Județului Giurgiu înformează că în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este nemodificată, respectiv  65%.

La proba de Limba și literatura română, procentajul candidaților  care au obținut note mai mari sau egale cu 5 (cinci)  s-a modificat de la 73,49% la 73,60%. Numărul candidaților care au obținut note de 10 a rămas tot 4. 

La proba de Matematică, procentajul candidaților  care au obținut note mai mari sau egale cu 5 (cinci)  s-a modificat de la 56,01% la 56,10%. Numărul candidaților care au obținut note de 10 a rămas tot 2.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16-22 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat în data de 24 iulie 2021.

În perioada 25 – 28 iulie 2021 se va desfășura depunereatTransmiterea dosarelor de înscriere la unitățile de învățământ  la care candidații au fost repartizați.

Georgeta Stănescu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .