Jos pălăria, domnule Boerescu!

Mihnea Boerescu, un consilier județean PNL, relativ tânăr chiar și la al doilea mandat, a fost adesea subiect de presă  (de cele mai multe ori criticat) pentru că este omul amănuntului: a cerut să i se explice, dacă este cazul și de trei ori argumentația care să-l convingă să voteze un proiect de pe orddinea de zi a şedinţei.

Mai nou (şi nu foarte nou) Mihnea aproape că ne-a invadat „agresiv” spaţiul virtual, cu fotografii, filmări şi comentariile de rigoare privind ecolgizarea zonei de Nord a judeţului, pe care, ca un Don Quijote, crede că o poate transforma într-un loc curat şi frumos în care să poţi să-ţi creşti în siguranţă şi cu plăcere un copil. Desfăşoară această campanie pe banii lui şi are alături prieteni şi voluntari (voluntari din ce în ce mai mulţi) convins că poate crea un curent de atitudine civică. Şi se pare că are succes!

L-am contactat telefonic şi l-am întrebat despre campania pe care o poartă şi cum ar trebui să o vedem, ţinând cont că, în caliate de consilier judeţean este automat asociat cu un om politic.

„Vă rog să nu daţi nici o conotaţie politică acţiunii mele. Este pornită din suflet şi din convingerea că putem să avem un mediu mai sănătos dacă ne implicăm fiecare sau îi convigem pe cei de lângă noi să respecte mediul. Am crezut de la început că se poate, iar acum am deja această convingere. Au venit alături de mine, voluntar, oameni care acum urmăresc, fotografiază şi  îi filmează pe cei care cred că pot arunca gunoie oriunde, la adăpostul anonimatului şi întunericului. Mai mult, din ce în ce mai mulţi oameni, uni cu nume recunoscute în fundaţii de profil se alătură, ca indivizi, acestui proiect de suflet. Am încredere, chiar şi semnale, că în curând vom avea un parteneriat, scris sau nescris şi cu autorităţile din domeniul Mediului. În concluzie… sunt fericit să văd că gestul meu se transformă într-o adevărată campanie la care aderă din ce în ce mai muţi oameni”, ne-a declarat Mihnea Boerescu.

Pentru cei care vor să urmărească această  adevărată „saga” accesaţi pe Facebook „Casa Mihnea Boereascu”. Vă va convinge că este cu adevărat o acţiune impresionantă urmărind seria  D’ale bolintinenilor.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .