Înotătorul Avram Iancu va ajunge sâmbătă la Giurgiu

  • Eveniment
  • 31 August 2017
  • Nici un comentariu
  • 141
  • 2 minute de citit

Sâmbătă, 2 septembrie 2017, înotătorul Avram Iancu, cel care a plecat înot de la izvoarele Dunării către Marea Neagră, va ajunge la Giurgiu. De profesie bibliotecar, după ce a reușit în data de 30 august 2016 să traverseze înot Canalul Mânecii în aproximativ 18 ore, pentru anul 2017 Avram Iancu și-a propus un obiectiv și mai ambițios: să fie primul din lume care parcurge toată lungimea Dunării, numai în slip, fără protecție termică.

De când a sărit în fântâna Donauquelle, locul care marchează izvorul Dunării,  Avram Iancu a înotat zilnic distanțe între 18-53 de kilometri, trecând prin șase din cele 10 țări riverane (Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia), și prin cele patru capitale (Viena, Bratislava, Budapesta și Belgrad).

La Ulm, Linz, Viena, Budapesta, Novi Sad, a fost așteptat și primit ca un campion de către oficialități și presa locală.

De când va intra în țară, urmează alți 1075 de kilometri din totalul de 2860 și alte patru țări – România, Bulgaria, Moldova și Ucraina.

Primirea oficială a înotătorului este organizată de Clubul nautic SAN GIORGIO, iar în funcție de traseul înotătorului vom reveni cu detalii legate de ora la care va ajunge la Giurgiu.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .