Încă o rază de bucurie pentru bătrânii din Căminul de la Hotarele

  • Social
  • 24 Mai 2018
  • Nici un comentariu
  • 183
  • 3 minute de citit

Persoanele vârstnice instituţionalizate în căminul din localitatea  Hotarele au avut bucuria de a viziona  un spectacol de muzică uşoară, populară şi folk prilejuit de apropiata sărbătoare a Rusaliilor.

Miercuri, 23 mai 2018, începând cu ora 17.00, la căminul din localitatea  Hotarele a avut loc acest eveniment, organizat în scopul diversificării activităţilor recreative şi de petrecere a timpului liber desfăşurate pentru cei 42 beneficiari  de servicii sociale, având vârste cuprinse între 65 şi 91 ani.

Invitaţi  să participe  la spectacol au fost şi 15 elevi însoţiţi de 3 cadre didactice  de la Liceul Udrişte  Năsturel din comuna Hotarele, instituţie care a încheiat un acord de parteneriat cu Căminul pentru persoane vârstnice din aceeaşi localitate, parteneriat care vizează dezvoltarea spiritului civic în rândul elevilor.

În  cadrul spectacolului, care s-a desfăşurat   în aer liber, în curtea căminului,  muzica uşoară a fost susţinută de solista  Camelia Florescu iar  muzica populară de solistul Petrică Ciobanu. Din program nu a lipsit muzica folk, interpretată de cantautorii Cristinel Dohatcu şi Vanghelie Gogu. Momentele de dans susţinute de Ansamblul folcloric Doiniţa,  condus de Simona Leaşă şi compus din Ancuţa Alerguş, Simona Elena Andronic, Mihaela Dina, Savalache Radu şi Mişu Alexandru,  au  contribuit la reuşita acestui spectacol, care a durat aproape trei ore.

În cadrul acestui eveniment persoanele vârstnice au primit în dar şi cărţi oferite de Cristi Velicu, care de altfel a şi recitat, a susţinut câteva momente vesele şi a lecturat din ultima sa carte.

„Toate momentele artistice i-au  încântat pe spectatori, persoanele vârstnice,  personalul centrului dar şi copiii prezenţi la eveniment, cu toţii simţindu-se astăzi, aici, ca într-o adevărată familie, compusă din mai multe generaţii“, a declarat Manuela Şanţmare, şef al Căminului pentru persoanele vîrstnice din Hotarele.

Toţi interpreţii care au susţinut spectacolul  au cântat gratuit pentru persoanele vârstnice, răspunzând cu promptitudine invitaţiei, la fel şi sponsorii (Restaurant Dynos şi Terasa InMiciWeTrust) care au asigurat o masă  îmbelşugată spectatorilor. De asemenea, şi invitaţii au adus cadouri persoanelor vârstnice, constând în dulciuri, flori, fructe şi produse lactate.

Ca şi celelalte  spectacole organizate la căminul din Hotarele, iniţiativa organizării  acestui eveniment aparţine doamnei Maria Holtzhauser, care, începând cu luna martie 2017, organizează acţiuni caritabile pentru persoanele vârstnice beneficiare de servicii sociale.

Denisa Cristescu,

Consilier Mass-Media-D.G.A.S.P.C. Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .