Comunicat de presă. Deputat Toma Petcu, vicepreședinte ALDE

  • Politic
  • 24 Mai 2018
  • Nici un comentariu
  • 108
  • 3 minute de citit

„Înalta Curte i-a dat dreptate lui Călin Popescu-Tăriceanu după doi ani în care procurorii DNA au încercat să îi găsească sau să îi inventeze noi și noi acuzații”

Decizia de ieri a judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție arată că există și magistrați care își fac treaba conform statului pe care îl au, cu demnitate și cu onoare.

Hotărârea instanței în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu vine după un lung șir de achitări, care arată că în momentul de faţă toată încrengătura, ţesătura statului paralel, a puterii oculte, începe să se demanteleze. Însă, pentru a avea o democrație reală în România, un stat de drept autentic, nu doar o chestiune de fațadă, avem datoria de a continua demersurile pe care le-am început, de a însănătoși sistemul de justiție din România. Primul pas e reprezentat de îmbunătățirea legilor justiției, care sunt acum la mâna lui Klaus Iohannis.

Toate aceste demersuri pe care le-am făcut pentru o justiție corectă, pentru un stat de drept în România, trebuie continuate pentru a scoate la lumină cangrena sistemului judiciar. Au ieșit la suprafață protocoalele secrete, dar nu ne putem opri aici, deoarece nu trebuie să ne trezim din nou cu aceleaşi abuzuri şi excese care au fost permise.

În ultimii ani, lupta împotriva corupţiei s-a transformat într-o serie de răfuieli politice, în care procuratura a jucat un rol de bază, la fel și serviciile. Sunt și persoane, unele în funcții înalte, care, orbite de propaganda care s-a făcut multă vreme, au asistat impasibili la transformarea României într-o ţară în care a avut loc domnia cătuşelor, domnia terorii.

ALDE va merge în continuare pe aceeaşi linie, vom continua această luptă împotriva abuzurilor și exceselor, care reprezintă o datorie a noastră, o obligaţie faţă de români. Demersurile pe care le-am făcut în ultimii patru ani au avut drept principal obiectiv demascarea acestor abuzuri şi excese făcute de statul paralel. Astăzi, vedem cum tot ceea ce am susținut până acum iese la suprafață.

Deputat Toma Petcu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .