GLAC: Fermierii din judeţul Giurgiu şi districtul Ruse, schimb de experienţă în domeniul viticulturii
- Administraţie
- 26 Octombrie 2018
- Nici un comentariu
- 179
- 2 minute de citit
Joi, în Bulgaria, la sediul Centrului de Tineret, Shtruklevo, Municipiul Ivanovo, Districtul Ruse, a avut loc întâlnirea de lucru a Grupului Local al Reprezentanţilor Agricultorilor din Ruse şi Giurgiu (GLAC).
Acesta a fost deschisă de Svilen Ivanov, subprefect al districtului Ruse și președinte al grupului. A fost discutată amploarea întinderii bolii pestei porcine africane în districtul Ruse și județul Giurgiu. Dr. Liviu Florescu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Giurgiu a prezentat informații privind răspândirea actuală din România.
Şeful delegaţiei române, Lucian Corozel, vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu, a subliniat importanța măsurilor preventive și a informării permanente asupra bolii. A subliniat rolul deosebit al mass-media în acest proces.
După această temă care ţine în priză autorităţile din ambele ţări, reuniunea a continuat cu ordinea de zi programată. Participanții au fost familiarizați cu activitatea Cramei înființată în 2005 în satul Nisovo. Pivnița oferă un ciclu complet închis – de la producerea materiei prime până la îmbutelierea vinului, care este o condiție prealabilă pentru controlul întregului proces și, în consecință, garantează calitatea produsului final. La 400 de metri deasupra nivelului mării, vinul provine dintr-o plantaţie de vie care se întinde pe o suprafață de 900 de hecare. În fiecare an se produc aproximativ 700 de tone vin alb, 700 de tone de vin roșu și roze. Vinăria este cunoscută mai ales cu mărcile sale “Raynoff”, “Valea calului”, “Rigid elm” și “Nissovo”. Reuniunea a fost organizată în comun de Prefectura Ruse, Primăria Ivanovo și Asociația Euroregiunea Danubius