Giurgiuveanul Vasile Guşatu numit subsecretar de stat -acesta ar putea primi unul dintre cele mai mari salarii din România

  • Administraţie
  • 15 Noiembrie 2017
  • Nici un comentariu
  • 316
  • 2 minute de citit

Generalul în rezervă Vasile Guşatu, membru ALDE Giurgiu (fost director al Direcţiei de Resurse Umane al Poliţiei de Frontieră Române) a fost numit de premierul României în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii care reglementează operaţiunile offshore din Marea Neagră, cu rang de subsecretar de stat.

Vasile Gușatu este pensionat din MAI din martie 2016. Are un doctorat în Științe militare, iar toată viața a lucrat la Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu, apoi la Punctul Poliției de Frontieră Giurgiu, ulterior la Direcția Poliției de Frontieră Giurgiu, unde a avansat de la adjunct șef direcție la director. În 2005 a fost transferat la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din București.

Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO) a fost înfiinţată în anul 2016, prin legea privind siguranţa operaţiunilor petroliere offshore. Unul dintre rolurile ei este „supravegherea respectării dispozițiilor prezentei legi de către operatori și proprietari, inclusiv inspecții, control, investigări și măsuri de punere în aplicare”. Numirile la această Autoritate sunt extrem de importante, în condițiile în care în Marea Neagră s-au găsit zăcăminte foarte mari de hidrocarburi.

Potrivit publicaţei economica.net , „Instituţia (ACROPO) va plăti printre cele mai mai mari salarii din România, la nivelul celor din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Astfel, Guşatu ar putea încasa peste 9.000 de euro pe lună.”

 

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .