Deputatul Elena Dinu, viitorul ministru al Sănătăţii?

Toate semnalele venite în ultimele luni arată că actualul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog trăieşete periculos în Guvernul Tudose. Acesta fost certat în public de premier pentru criza vaccinului antirujeolic, iar acum criza se repetă şi în ceea ce priveşte vaccinul antigripal. În ambele situaţii, ministrul Bodog şi-a luat angajamente, cu termene şi cantităţi, în faţa premierului, angajamente nerespectate. Mai nou, prin tratarea superficială a problemelor cu care se confruntă medicina de familie, atitudine care i-a scos pe medici în stradă s-ar putea ca paharul să se umple.

Cum PSD Giurgiu, cea mai puternică organizaţie din ţară (privind procentajul din alegeri), i-a făcut o concesie lui Tudose şi „l-a sacrificat” pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, nu este exclus să-i solicite acestuia întoarcerea serviciului.

Aşa că dacă Tudose strănută zilele acestea şi răceşte Bodog, este de aşteptat ca numărul doi din PSD, preşedintele executiv al partidului, senatorul Niculae Bădălău, să ceară pentru Giurgiu postul de ministru al Sănătăţii. Iar singura variantă este deputatul Elena Dinu (care a fost o variantă şi la formarea Guvernului Grindeanu), deputatul fiind şi foarte activă în ultima perioadă.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .