Giurgiuveanul Claudiu Peiculeasa, campion balcanic la Ju-Jitsu

  • Sport
  • 25 Septembrie 2018
  • Nici un comentariu
  • 211
  • 2 minute de citit

Sportivul giurgiuvean Claudiu Peiculeasa a cucerit medalia de aur la ediţia XV-a a Campionatului Balcanic (deschis și pentru participarea sportivilor din afara spațiului balcanic- WORLD – BALKAN CHAMPIONSHIPS) de Ju-Jitsu pentu juniori 1, competiţie care s-a desfăşurat în zilele 21-23 septembrie în capitala Greciei, Atena.

De remarcat că, în finală sportivul giurgiuvean, antrenat de hanshi Ion Chelu, s-a confruntat cu reprezentantul ţării gazde, nimeni altul decât fiul antrenorului lotului naţional de Ju-Jitsu al Greciei. În aceste condiţii, sportivul giurgiuvean a trebuit să facă faţă unei presiuni psihice deosebite.

Competiţia face parte din calendarul sportiv internaţional al Federaţiei Internaţionale de Ju-Jitsu, unde au participat aproximativ 1200 de sportivi din 31 de ţări.

Din Lotul Naţional al Romaniei de JU-JITSU, de la C.S. AQUILA GIURGIU au mai participat: RADU ANDREI la categoria -73 kg Fighting JUNIORI I,  care a obţinut locul V  şi CREŢU MARIUS la categoria -37kg Fighting JUNIORI II, care unde a obtinut locul VII.

Lotul care a reprezentat România la Campionatul Balcanic a fost alcătuit din 122 sportivi şi a fost condus de sensei Viorel Lixandru (pregătirea centralizată făcându-se sub sprvegherea giurgiuveanului Ion Chelu, care, din motive obiective, nu a putut face deplasrea şi a delegat un secund) şi a cucerit 59 de medalii din care 20 de aur, 19 medali de argint, 20 medali de bronz. Astfel, Romania a ocupat locul III pe Naţiuni, dupa Grecia şi Rusia.

 

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .