Giurgiu şi Ruse iau foarte în serios construirea unui al doilea pod peste Dunăre

De curând, mai exact joi, 17 iunie, s-a desfășurat la Consiliul Județean Giurgiu o întâlnire bilaterală româno-bulgară la care au participat reprezentanți ai Administrației Regionale Ruse, Primăriei Municipiului Ruse, Primăriei Municipiului Giurgiu, Instituției Prefectului Județului Giurgiu și directorul Asociației Euroregiunea Danubius Giurgiu-Ruse.

Printre temele discutate au fost masurile ce pot fi luate în comun de către autorități pentru facilitarea tranzitului pe Dunăre prin reactivarea transportului pe ferry-boat, cadrul legislativ din Romania și Bulgaria în domeniu, etc.

De asemenea, s-au trecut în revista demersurile întreprinse pentru construcția noului pod peste Dunăre la Giurgiu-Ruse, precum și potențialele masuri de sprijinire a inițierii acestui proiect benefic pentru locuitorii din regiunea noastră.

În lumina excelentelor relații de cooperare dintre regiunile noastre, Districtul Ruse și Județul Giurgiu, deja valorificate prin numeroasele proiecte comune de succes realizate cu sprijinul Asociației noastre, Euroregiunea Danubius, toți participanții și-au exprimat speranța că perioada 2021-2027 trebuie să aducă reale beneficii pentru relațiile noastre strânse, multiple și bazate pe încredere și îndelungă cooperare, acestea reprezentând un bun prețios în aceste vremuri de pandemie, marcate de reguli de distanțare fizica și schimbări pe planul comunicării.

Redăm mai jos un amplu material apărut pe economica.net, unde veţi putea urmări şi priecţii video despre cum ar putea arăta un nou pod

Pod nou peste Dunăre: Cum ar putea arăta a doua legătură cu bulgarii între Giurgiu și Ruse

Noul pod peste Dunăre între Giurgiu și Ruse ar putea avea secțiune combinată de autostradă și cale ferată, potrivit unor imagini publicate pe YouTube de un dezvoltator de proiecte de infrastructură cu sediul în Sofia. Planurile ambițioase ale bulgarilor nu se opresc însă la noua conexiune rutieră și feroviară cu România. Ei prezintă și detalii despre o autostradă ce ar trebui să pornească din Autostrada de Centură București și să ajungă la Marea Egee.

Proiectul unui al doilea pod peste Dunăre între Giurgiu și Ruse nu este tocmai unul nou, însă în această primăvară o companie din Bulgaria a realizat randări video cu noua legătură rutieră și feroviară.

Noul pod va reprezenta o conexiune feroviară și rutieră eficientă între Giurgiu – România și Ruse – Bulgaria, spun bulgarii de la Large Infrastructure Projects Ltd. (www.largeinfraprojects.eu). Aceștia susțin că podul nou este unul dintre proiectele lor, compania lor fiind un dezvoltator de proiecte mari în infrastructura de transport și managementul apei.

În postările cu noul pod, bulgarii menționează și proiectul unei autostrăzi Dunăre – Marea Egee. Potrivit lor, aceasta va începe de la Autostrada de Centură București (A0), va trece peste Dunăre la Giurgiu-Ruse, prin Bulgaria Centrală și se va termina în nordul Greciei la autostrada Egnatia Odos lângă Komotini.

Lungimea totală a autostrăzii va fi de circa 402 kilometri, din care 55 kilometri în România, 327 de kilometri în Bulgaria și 20 de kilometri în Grecia.

Planurile bulgarilor pentru construirea acestei autostrăzi încep deja să fie puse în aplicare. În decembrie anul trecut, Agenția de Infrastructură Rutieră a Bulgariei a anunțat lansarea licitației pentru proiectarea și execuția primilor 75,6 de kilometri din Autostrada Ruse – Veliko Tarnovo. Noua șosea de mare viteză va fi utilă inclusiv românilor care își vor petrece concediile în țările de la sud de Dunăre.

a nord de Dunăre, a fost emis în octombrie anul trecut ordinul de începere pentru construcţia drumului de legătură DN 5 – Podul Prieteniei, de aproape 6 kilometri. Antreprenorul este Porr Construct SRL, iar valoarea contractului este de 106,63 milioane de lei, fără TVA, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .