Giurgiu, prin conducerea Consiliului Judeţean doreşte o colaborare mai strânsă cu oficilaităţile din Ruse

Cu prilejul ultimei întâlniri din cursul acestui an a Grupului Comun de Lucru pentru Agricultură Giurgiu – Ruse (GLAC), ce avut loc în această săptămână, specialişti din cadrul directiilor teritoriale din domeniul sanitar-veterinar din Ruse şi Giurgiu au avut largi expuneri privind pesta porcină pe cele două maluri ale Dunării.

Din partea română Liviu Florescu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinară Giurgiu a făcut o o amplă trecere în revistă istoricului şi evoluţiei din acvest an al bolii care a afectat  animalele din  aria teritorială a judeţului Giurgiu. Acesta a mai declarat că că deja sunt sub supravegehere posibile focare în număr de pseste 500, dar că este posibil să fie închise toate înainte de 31 decembrie.

La rândul său, subprefectul de Ruse Svilen Ivanov, a informat, în primă fază, situaţia de la Ruse, district care se confruntă la fel de violent cu peste porcină. Acesta a spus că în Bulgaria s-a luat decizia, ca preventiv, să fie sacrificaţi şi porcii neatinşi de boală, dar care ar fi putut să fie viitori vectori de extindere a bolii.

În acest context, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Lucian Corozel a propus părţii bulgare o întâlnire între specialiştii de pe cele două maluri ale Dunării strict pe tema expusă mai sus.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .