Consiliul Judeţen Giurgiu promovează industria alimentară locală

  • Administraţie
  • 20 Decembrie 2019
  • Nici un comentariu
  • 147
  • 2 minute de citit

Ultima şedinţă din acest an a Grupului Comun de Lucru pentru Agricultură Giurgiu- Ruse (GLAC) a fost găzduită de de giuegiuveni, şedinţa având loc în sala de şedinţe a Consiliului Judeţaen Giurgiu. Întrunirea a fost condusă de preşedintele în exerciţiu al GLAC, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Lucian Corozel. Reaminitim că această colaborare are stabilit în statut că perşedinţia Grupului este deţinută prin rotaţie – un an partea bulgară, un an partea română. Partea bună a acestui acord este dată de faptul că atât autorităţile din  Districul Ruse, cât ţi cele din Giurgiu să- nu-şi schimbe reprezentanţii de la vârf, asigurând astfel o coerenţă programului GLAC ce-şi propune, în principiu să pună în contact oameni de afaceri din domeniu agricol din cele două ţări. Pentru că trebuie remarcat faptul că, în colaborarea transfrontalieră, atât Giurgiu cât şi Ruse şi-au păstrat pe parcursul acestor ani aceiaşi reprezentanţi la conducerea rotativă. Lucian Corozel, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, din partea română, respectiv subprefectul de Ruse, Svilen Ivanov.

Ultima şedinţă GLAC din acest an a fost consacrată prezentării şi promovării unei firme private din industri alimentară giurgiuveană, de altfel şi cu exporturi masive în Bulgaria.

Ca prezentare, subiectul zilei a fost SC AGROFARMS SRL ( fosta Avicola Mihţileşti) firmă recapitilizată prin acţionarat ţşi infuzie de capital exterior şi care la această dată acoperă piaţa pentru Bucureşti, judeţea adiacente, dar şi exportă, inclusiv în Bulgaria.

 

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .