Gabriela Horga, candidat PNL la Camera Deputaților: PNL nu va mări taxele și impozitele în 2021

  • Politic
  • 6 Noiembrie 2020
  • Nici un comentariu
  • 98
  • 3 minute de citit

Secretarul de stat în Guvern, Gabriela Horga, candidat pe listele PNL Giurgiu la Camera Deputaților, a afirmat într-o intervenție la Digi 24 că bugetul de stat pe anul viitor nu va cuprinde creșteri de taxe și impozite. În plus, Horga a acuzat PSD de ‘’retorică ipocrită” atunci când solicită Executivului să vină cu bugetul în Parlament înainte de alegeri. 

Disputa dintre PSD și PNL pe prezentarea legii bugetului de stat în Parlament continuă. Social-democrații l-au chemat pe premierul Orban la raport în plenul Camerei Deputaților, luni 9 noiembrie. 

Invitată la emisiunea “Studio politic” de la Digi 24, Gabriela Horga, aspirant la un fotoliu de parlamentar de Giurgiu din partea PNL și membru în echipa lui Ludovic Orban susține că solicitarea PSD invită la “încălcarea legii” întrucât legea finanțelor publice spune foarte clar că în anii electorali, bugetul de stat se prezintă în Parlament în 15 zile de la instalarea noului Executiv. 

În plus, Gabriela Horga mai spune că partidul condus de Marcel Ciolacu nu a respectat niciodată prevederile legale și cere PNL ceea ce ei nu au făcut niciodată. 

„Retorica PSD este strict de campanie electorală, este o retorică ipocrită a domnului Ciolacu care știe foarte bine ce au făcut guvernele PSD. Guvernul Dăncilă care nu era într-un an electoral a venit cu bugetul împreună cu domnul Teodorovici la finalul lunii februarie și practic în martie când trebuia să prezinte execuția bugetară la 3 luni ei abia au prezentat bugetul pentru că nu se înțelegeau pe ordonanța 114 și trebuiau să introducă niște taxe suplimentare: supra acciza, impozitarea contractelor part-time, naționalizarea pilonului 2 de pensii, deci nu aveau această preocupare a adoptării legii bugetului”, a afirmat Horga la Digi 24.  Totodată secretarul de stat PNL susține că doar viitorul Parlament ales pe 6 decembrie va avea legitimitatea să voteze bugetul de stat pentru anul viitor.

*Comandat de PNL Organizaţia Judeţeană Giurgiu, cod mandatar financiar 11200025

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .