Final de an cu primari fericiţi

Ultima şedinţă a Executivului i-a făcut aproape fericiţi pe edilii din România. Din fondul de rezervă aflat la dispoziţia primului ministru au fost alocate sumele necesare autorităţilor publice locale astfel încât acestea să-şi echilibreze balanţele financiare şi să-şi aducă la zi o serie de cheltuieli legate de investiţii şi furnizori.

Alocarea a fost una directă care nu a mai trecut prin algoritmul Finanţelor Publice Locale şi vine după ce la nivelul judeţului Giurgiu, în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, mai avusese loc o rectificare pozitivă a bugetului prin care toate localităţile din judeţ primeau fonduri în plus pentru echilibrarea bugetelor.

Sumele alocate direct unităţilor administrative din judeţul Giurgiu sunt cuprinse între sute de milioane lei vechi şi miliarde lei vechi. Cei mai mulţi bani i-a primit Municipiul Giurgiu, peste 40 de miliarde lei vechi. Aşa cum am mai spus, sumele pot fi cheltuite de autorităţile locele pentru cheltuieli curente şi de capital.

Sursele noastre spun că la orginea acestor alocări ar sta şi eforturile senatorului Nicolae Bădălău, actual ministru al Economiei, care ar fi convins-o pe Viorica Dăncilă că un final de an cu autorităţi publice locale care-şi încheie balanţele financiare spre zero este un bun start pentru anul viitor.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .