Fenomenul Măroiu la Giurgiu: De râs, de plâns, de vomitat…de meditat

  • Politic
  • 19 Iulie 2020
  • Nici un comentariu
  • 139
  • 5 minute de citit

Eu ştiu c-ai să mă-nşeli chiar chiar mâine…/Dar findcă azi mi te dai toată,/

Am să te iert -/E vechi păcatul/Şi nu eşti prima vinovată!

De râs. Ieri, administratorii Facebook România au scos temporar de sub supravghere Giurgiu şi au asistat cu plăcere cum sute de postări din conturile false (sau, mai, elevat, conturi de campanie) au început autocenzura. Au fost şterse din conturile de campanie ale PSD înjurăturile la adresa lui Marian Măroroiu. Dincolo, la vecinii PNL au fost şterse din conturile de campanie postările pupincuriste la adresa lui Marian Măroiu.

De plâns. Un individ destul de şters ca personalitate, cu vocaţie de luser la lumina zilei, trgător de spuză pe turtă  departe de ochii lumii, printr-o singură ţopăială între sediile din Strada Grasse şi Mircea cel Bătrân, bulversează cele mai puternice organizaţii de partid din judeţ – PNL şi PSD. PSD anunţă o victorie  à la Pirus ( dex. „o victorie obținută cu un cost atât de mare pentru învingător, încât aproape că echivalează cu o înfrângere”). PNL abia  screme un timid comunicat de presă, ca un boxer groggy care nu găseşte colţul ringului.

De vomitat. În politica dâmboviţeană trădarea şi traseismul au căpătat rang de virtuţi care trebuie răsplătite. Măcar dacă s-ar fi făcut cu doi arginţi, după care „virtuoşii” să fie trimişi să spele toalete. Nu… „virtoşii” trebuie puşi în frunte, defilat cu ei.

Se pare că şi PNL-ul şi PSD-ul au acelaşi „consultant politic transcedental” – Ion Minulescu.

Eu ştiu c-ai să mă-nşeli chiar chiar mâine…

Dar findcă azi mi te dai toată,

Am să te iert –

E vechi păcatul

Şi nu eşti prima vinovată!

Să nu uităm că în urmă cu ani de zile PNL-ul la primit pe Măroiu tot aşa „cu o întreagă organizaţie” de la PSD, iar acum Măroiu se laudă că se reîntoarece în PSD „cu o întreagă organizaţie”… de la PNL.

De meditat. Văzând cum aşa-zisele organizaţii de partid acceptă ca un cârd de oi să transhumeze din doctrină în doctrină, după cum „o cer interesele ciobanului” , te întrebi care-i rolul acestora. Să mănânce puţină iarbă fragedă cu speranţa că nu vor fi tăiate în toamnă? Să-şi urmeze „ciobanul”

Că-i mai ortoman

Ş-are oi mai multe,

Mândre şi cornute

Şi cai învăţaţi

Şi câini mai bărbaţi (???)

Dar parcă şi asta este tot de vomitat! Pentru că nu este un caz singular, iar „vituoşii” din plitica mioritică se călăuzesc după dictonul latin… Ubi bene, ibi patria sau, dacă vă convine mai mult Ubi panis ibi patria. Cam atât s-a reuşit în ultimii 30 de ani.

……………………………………………………………………………………………………………….

Background. Ieri preşedintele organizaţiei municipale a PNL Giurgiu a anunţat că a trecut cu întreaga organizaţie la PSD Giurgiu. Tot ieri, PSD Giurgiu a anunţat că Marian Măroiu va fi candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Giurgiu.

(foto giurgiu-net.ro)

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .