Consiliul Judeţean Giurgiu şi instituţiile subordonate au trecut la „distanţare socială”

Fără a aştepta o decizie expresă a guvernului privind eventualitatea rotirii personalului la locul de muncă, prin trecerea periodică în şomaj tehnic, o măsură dicutabilă de altfel, Consiliul Judeţean Giurgiu a stabilit o serie de măsuri pentru a preveni, pe cât posibil, o epidemie în masă a salariaţilor din aparatul propriu sau din instituţiile subordonate.

„Împreună cu directorii instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean Giurgiu, am luat hotărârea să nu mai fie desfăşurate activităţi care, de regulă, implică un număr mare de persoane sau care pot determina răspândirea coronavirusului.

Astfel, până la data de 31 martie, sunt sistate spectacolele de la Teatrul „Tudor Vianu”, activităţile culturale şi împrumuturile de la Bibilioteca Judeţeană „I.A Bassarabescu”, dar şi acţiunile de la Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu”.
De asemenea, este interzis accesul aparţinătorilor pacienţilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi în secţia de la Izvoru. Măsuri similare au fost luate şi în ceea ce priveşte structurile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.

Îi rog frumos pe giurgiuveni să înţeleagă faptul că, la spital, sunt foarte mulţi oameni în vârstă sau oameni cu afecţiuni medicale grave, în cazul cărora infectarea cu COVID- 19 ar putea fi fatală!

Dorim, astfel, să preîntâmpinăm răspândirea coronavirusului, să protejăm cât mai mult populaţia municipiului şi judeţului Giurgiu!

Trebuie să fim responsabili şi le mulţumesc tuturor directorilor instituţiilor subordonate, pentru înţelegere şi cooperare!

Doresc să precizez că, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu au fost luate toate măsurile, atât cât s-a putut, cât ne permite Guvernul acesta… provizoriu. Unitatea medicală este aprovizionată cu măşti, materiale dezinfectante şi medicamente. De asemenea, a fost pregătită Secţia de Boli Infecţioase pentru eventuala punere în carantină a persoanelor infectate cu coronavirus.”, a declarat preşedintele C.J. Giurgiu, Marian Mina.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .