Efectul Nicolae Barbu în politica giurgiuveană. Codruţ Cîinaru şi-a dat demisia din PSD

  • Politic
  • 20 Februarie 2024
  • Nici un comentariu
  • 342
  • 4 minute de citit

PSD Giurgiu a pierdut astăzi unul dintre puţinii oameni de valoare pe care-i avea în Consiliul Local al Municipiului Giurgiu. Aflăm de pe pagina personală de Facebook că astăzi a demisionat din partid consilierul local Codruţ Câinaru.

„Astăzi, am demisionat din PSD și implicit, din funcția de consiler local!

A fost o decizie luată după ce am chibzuit mult, am cântărit bine lucrurile și am încercat să înțeleg stategia noii echipe de conducere de la nivelul municipiului.

Am intrat în politică pentru că vreau să fac ceva pentru orașul meu pe care nu l-am părăsit cu adevărat niciodată.

Am intrat în PSD pentru că, deși sunt întreprinzător privat, eram apropiat valorilor de stânga, valori ce mi-au fost insuflate de tatăl meu și pentru care am crezut că aveam maturitatea necesara de a le duce mai departe.

Totuși, la fel ca-n fotbal, nu poţi da goluri de pe margine.

De aceea, cred că e mai bine să mă retrag, să-mi acord un timp de reflecție și să hotărăsc ce voi face pe mai departe pentru că politica de unul singur nu se poate face!

Mulțumesc colegilor din “vechiul” PSD care au avut încredere în mine dar și cetățenilor care m-au votat.

Pentru ei rămân același om pe care l-au cunoscut, indiferent ce decizie voi lua pentru viitor!” scrie Codruţ Cîinaru.

Nu este greu de înţeles că „vechiul PSD” este cel fără Nicolae Barbu şi „stategia noii echipe de conducere de la nivelul municipiului.”, impusă de… Nicolae Barbu.

Efectul revenirii lui Barbu la conducerea Organizaţiei Municipale a PSD Giurgiu s-a făcut simţit în urmă cu mai bine de o săptămână când „la prima strigare” consilierii municipali PSD au votat cu scandal împotriva adoptării bugetului, iar a doua zi, la reluarea priectului au lipsit in corpore. Excepţia, consilierul George Ţigănilă, primul care a simţit că venirea lui Barbu nu poate aduce nimic bun.

Extrem de orgolios, Barbu va încerca să-şi facă propria echipă de candidaţi pentru viitorul Consiliu Local. Dovada că, fără nici o reţinere, la sfârşitul săptămânii trecute la adus lângă el pe (ex)liderul AUR Giurgiu  Sorin Ruse, care a părăsit peste noapte Alianța pentru Unirea Românilor pentru a face echipă cu Barbu.

Nu este exclus ca demisia de astăzi a consilierului Câinaru din partid să fie chiar urmare a acestei noi veniri în PSD. Cum nu este exclus ca hemorogia să continue, pentru că este puţin probabil ca soldaţii fideli ai PSD să accepte fără crâcnire să fie înlăturaţi pentru apropiaţi „pribeagului” Nicolae Barbu.

Oricum, până la alegerile locale, Barbu garantează scandal şi circ în Consiliul Local Giurgiu.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .