E-mag ar putea investi 120 de milioane de euro în judeţul Giurgiu -senatorul Niculae Bădălă rămâne supărat pe colegii giurgiuveni

Senatorul giurgiuvean, Niculae Bădălău a declarat în ultima conferinţă de presă susţinută  la Giurgiu că „Am discutat recent cu ministrul Ilan Laufer, care m-a informat că E-mag intenţionează să investească 120 de milioane de euro la Joiţa, în judeţul Giurgiu. Ar fi un mare câştig pentru Giurgiu această investiţie, care ar dezvolta economia judeţului. De altfel, zona de nord a judeţului este în plină dezvoltare şi acolo ne confruntăm acum cu o lipsă a forţei de muncă – în special a celei calificate. Problemele cu şomajul au rămas în zona sudică a judeţului şi, de aceea, eforturile noastre spre atragerea de investitori trebuie să se axeze acum pe această zonă.”

Pentru  cine ştie să citească printre rânduri, preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a lansat în spaţiul public pentru colegii săi de partid din Giurgiu un avertisment serios.

Indirect, în opinia nostră, Bădălău le cere colegilor săi, Nicolae Barbu şi Marian Mina, să stingă cât mai rapid o divergenţă juridică privind dreptul de proprietate şi administrarea a Zonei Libere, pentru ca o mare parte din terenul Zonei să fie transformat în Parc Industrial. Aceasta fiind singura formă legală de acordare a unor facilităţi legale maxime pentru investitori foarte puternici.

Reamintim că de aproximativ un an Primăria şi Consiliul Judeţean îşi dispută Zona Liberă în Instanţă. În principiu, ambele instituţii sunt obligate moral şi juridic să-şi apre patrimoniul. Într-un trecut nu foarte îndepărtat, senatorul Bădălău le-a reproşat direct ambilor colegi, Barbu şi Mina, că nu sting acest litigiu, care să permită înfiinţarea unui Parc Industrial în zonă şi, implicit atragerea de mari investitori.

Dacă a revenit public, chiar indirect, asupra acestui subiect, când în mod normal lucrurile trebuia să fie tranşate în interiorul partidului, este clar că Bădălău este supărat pe colegii de la Giurgiu, chiar dacă nu o spune cu subiect şi predicat în spaţiul public.

Nu ştim dacă E-mag va duce la capăt investiţia  din Joiţa (!!!), dar este un exemplu de ce poate pierde Giurgiu!

Ioan Mănăilă

Ultima oră! Senatorul Niculae Bădălău a confirmat analiaza noastră şi faptul că este supărat. Vestea bună este că în urmă cu mai puţin de o oră preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina şi senatorul Bădălău au avut o întâlnire cu cei de la Emag, care au confirmat investiţia din judeţul Giurgiu.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .