dragneaDin motive independente de voinţa mea, nu am putut participa marţi la conferinţa de presă susţinută la Giurgiu de Liviu Dragnea, preşedintele PSD. Aşa că am urmărit de acasă cu mare interes relatările din mass-media locală.

Am citit şi m-am crucit. Individul nu este doar infractor în acte, condamnat definitiv la o pedeapsă pe care o execută în libertate. Individul are şi un limbaj de infractor, incompatibil cu cel al unui politician care conduce cel mai mare partid parlamentar din România. Citiţi şi dumneavoastră cam cum sună o declaraţie, marca Dragnea:

 „Giurgiuvenii s-au săturat de „șmenari” care să nu vină cu proiecte, ci cu șantaje, cu intimidări, cu cumpărări de voturi. Acești „șmenari” nu au făcut altceva decât să distrugă, și acum vor să își continue „opera”, mințind și scoțând la interval tot felul de năstrușnicii. Cu o asemenea „idee” vine, din câte am auzit, candidatul PNL-ului, Florian Nicolae, care visează la 12 poduri peste Dunăre, Dumnezeu știe cum le-o face, suprapuse, sau cum…Oricum, asemenea idee, garantat, nu va avea vreodată susținere financiară!”

Vă închipuiţi cum ar fi vorbit individul ăsta dacă ar mai fi stat o perioadă şi după gratii?

În altă ordine de idei, proiectul privind posibilitatea construirii de noi poduri peste Dunăre nu-i aparţine deputatului Florian Nicolae, el a fost doar gazda pentru o întâlnire dintre un mare fond financiar, specializat pe investiţii, care a dorit să se întâlnească la Giurgiu cu primari din România şi Bulgaria şi cu înalţi oficiali europeni pentru a vedea care este poziţia autorităţilor române, bulgare şi europene faţă de o astfel de investiţie. Nici nu au cerut bani de la autorităţile locale sau guvernele celor două ţări. Au vrut doar să primească garanţia că vor putea obţine avizele necesare dacă se hotărăsc la o asemenea investiţie.

Ce nu ştiau oamenii, este faptul că „şmenarii de pe Dâmboviţa” nu mişcă un deget dacă nu le „iese şi lor ceva”, asta ca să fim în ton cu limbajul lui Liviu Dragnea & co.

Ioan Mănăilă